Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Targa 180 bin Euro’ya ilk kez Türkiye’de - Makro Ekonomi Haberleri

        1966 yılından bu yana arkadan itişe sahip Targa’da en önemli yenilik, yeni neslin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması. Targa 4 ve daha güçlü motora sahip Targa 4S olmak üzere iki ürün gamına sahip yeni nesil Targa, 911 Carrera modellerinin tavan konsepti açısından farklı bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa’nın en batısı, Portekiz’in Atlas okyanusunun kıyısındaki Faro şehrinde geçtiğimiz günlerde, dünya tanıtımı yapılan Porsche Targa’yı ayrıcalıklı kılan en önemli özelliği ise spor otomobilin hatlarıyla mükemmel bir uyum sağlayan cam tavanı.

        7 SANİYEDE AÇILIYOR

        İlk nesil 911 serisinin paslanmaz çelikten takla barlarına sahip ve aynı zamanda katlanabilir kumaş tente ve sökülebilir cam tavan kombinasyonlu model versiyonu olarak yollara çıkan Targa, ilerleyen dönemlerde Porsche’nin geniş yüzeyli cam tavana sahip karoser versiyonlarına verdiği isim olarak hafızalara kazınmıştı. Bazı otomobil üreticileri cam tavanlı araçları için Targa ismini de kullanmıştı. 911 Targa 4 ailesi, 911 Carrera 4 ailesinde kullanılan motor seçenekleriyle yola çıkıyor. Targa 4’de, 3.6 litre hacminde 325 beygir gücündeki sıralı altı silindirli bir motor bulunuyor. 0’dan 100 km/s hıza 5.3 saniyede ulaşan aracın, maksimum hızı ise saatte 280 kilometre. Daha güçlü olan 911 Targa 4S modelinde ise 3.8 litrelik 355 beygir gücünde bir motor görev yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlayan Targa 4S, 288 kilometre saatlik son hıza sahip.

        Targa 4’ün Türkiye satış fiyatı 180 bin Euro iken, daha güçlü motora sahip olan Targa 4S’nin fiyatı ise 199 bin Euro olarak belirlenmiş. Bu fiyatlara 3 milyar 757 milyon liralık tescil ve bandrol masrafını da eklemek gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ