Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KKTC'de yeni hükümet güvenoyu aldı

        KKTC'de, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer başkanlığında kurulan CTP-Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) koalisyon hükümeti Cumhuriyet Meclisi'nden güvenoyu aldı.

        Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu başkanlığında toplanan Genel Kurul'da yapılan güven oylamasında hükümet için 28 kabul, 2 ret oyu verildi.

        Oylamada, Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH) Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Mustafa Akıncı ile Bağımsız Milletvekili Erden Özaşkın ret oyu kullandı.

        Oylamaya katılmayan CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'nun ise rahatsız olduğu öğrenildi.

        Hükümeti protesto eden ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 13, Demokrat Parti'nin (DP) 6 milletvekili meclis toplantısına bugün de katılmadı. BAŞBAKAN SOYER'İN KONUŞMASI Başbakan Soyer, hükümetin güvenoyu almasından sonra yaptığı konuşmada, hükümete kabul ve ret oyu veren milletvekillerine teşekkür ederek, hükümetin önemli icraatlar yapmak amacı ve iddiasıyla göreve başladığını söyledi.

        Soyer, Kıbrıs Türk halkının, iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı bir çözümün tarafı olması, AB sürecinde hak ettiği konumu alması ve Türkiye'nin AB'deki ilerleme sürecine katkıda bulunması, bölgeye barış ve huzur gelmesi için hükümetin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile birlikte görevini sürdüreceğini kaydetti.

        Ekonominin daha da gelişmesi ve demokratik kurumsallaşmanın ilerlemesi için hükümetin kararlılıkla görevine devam edeceğini ifade eden Soyer, bu süreçte siyasal olarak pek çok şeyin tartışılabileceğini ancak tartışılmayacak tek şeyin egemenlik kayıtsız şartsız halkındır ilkesi olduğunu belirtti.

        Soyer, Meclis Genel Kurulu'nun çalışmalarını durdurmanın, halkın iradesini yok saymak anlamına geldiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ