Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Sıra çarşamba gecesi Moldova'da - Futbol Haberleri

        Son iki büyük turnuvaya katılamayan ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine mutlaka gitmeyi hedefleyen Milliler, Macaristan'a karşı Tuncay Şanlı'nın golüyle güldü. Ay-yıldız, iki maçta 6 puana ulaştı.

        Tuna'yı aştık geliyoruz

        Euro 2008 yoluna Malta galibiyetiyle başlayan Milli Takım, Macaristan'ı evinde ilk kez devirdi. Çarşamba Moldova'yı da geçersek Terim'in 3M = 9 puan hesabı tutacak.

        Sakatlık, cezalı, moralsiz ve takımlarında oynatılmayan oyuncuların kol gezdiği bir dönemde Türkiye için gruptaki en kritik deplasmanlardan biri denk gelmişti. Sahaya çıkaracağı kadroyu bir gün önceden cesaretle açıklayan Terim ağırlığı orta sahaya vermişti. Aurelio, Arda, Sabri, Tuncay, Gökdeniz gibi hareketli isimler orta alanda Macar ataklarını kilitlerken, Hamit ve Servet'in başarılı oyunları da özellikle ilk yarıda ev sahibine nefes aldırmadı. Ama hücum mantığında aynı etkinliği göremedik. 7. dakikada Tuncay'ın dışarı giden aşırtması ve 12'de Sabri'nin kornerinde auta giden kafa vuruşları vardı ama bunların ne kadar net pozisyon olduğu yoruma açıktı. İlk ciddi pozisyon 16'da Dardai'nin dışarı giden vuruşu idi. Sonrasında oyun sıkışıp kaldı. Bu futbolla zor gol olur derken 39'da Aurelio doldurdu, Servet indirdi, Tuncay yere düşmeden aşırarak golümüzü attı. Bir dakika sonra Gökdeniz teke tek kaldığı kaleci Kiraly'yi mağlup edebilse maçın kalan kısmını çok daha rahat izleyecektik ama olmadı. 57'de çok korktuk. Gera'nın serbest vuruşunun filelere gitmesini Rüştü'nün parmakları ve üst direk önledi. Türkiye, Euro-2008 için önemli bir galibiyet aldı. Çarşamba günü Moldova'yı da yenersek Terim ve öğrencileri, istedikleri destek ortamını bulurlar. Bu galibiyetle hedefe giden yolda önemli bir mesafe kat ettiler. Devamı Frankfurt'ta...

        KALAN MAÇLARIMIZ

        11 Ekim 2006 : Moldova (seyircisiz)

        24 Mart 2007 : Yunanistan (D)

        28 Mart 2007 : Norveç (seyircisiz)

        2 Haziran 2007 : Bosna-Hersek (D)

        8 Eylül 2007 : Malta (D)

        12 Eylül 2007 : Macaristan

        13 Ekim 2007 : Moldova (D)

        17 Ekim 2007 : Yunanistan

        17 Kasım 2007 : Norveç (D)

        21 Kasım 2007 : Bosna-Hersek

        SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ