Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Fransız basını oylamaya 'Fransız kaldı'

        Yarınki oylama Liberation gazetesinde 'Meclis, Sosyalist Parti'nin metni konusunda bolunmuş durumda' başlığıyla verildi. Yazıda, Parti Meclis Grup Başkanı Jean Marc Ayrault'nun oylamanın ertelendiği 18 mayıstan beri sinir krizleri geçirdiğini, gerek Ermenilerden gerekse Türklerden gelen telefonlar yüzünden başka iş yapamaz hale geldiğini ifade etti.

        Liberaton, Ayrault'un yanı sıra Dominique Srauss Kahn, Arnaud Montebourg ve Jack Lnag gibi isimlerin de karşı olduklarını belirtti. Haberde, iktidar bünyesinde de teklifi oylamak için yeterince heves olmadığı hatırlatılırken, Halk Hareketi İçin Birlik (UMP) üyesi 40-80 milletvekilinin katkısıyla sosyalistlerin metni Meclis'ten geçireceklerini yazdı.

        En önemli görüş ayrılığının Deveciyan tarafından sunulan ve akademisyenleri yasa kapsamı dışında tutmayı amaçlayan değişiklik önergesi üzerinde çıkabileceğini belirten gazete, Ayrault'un beni ilgilendirmez, iktidar senatoda çaresine baksın dediğini aktardı. Oylama konusunda Le Figaro gazetesi ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa kendi geçmişini araştırsın yönündeki konuşmasından kısa alıntı yaptı.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ