Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de 11 Eylül paniği...

        New York’ta en lüks apartmanların, en ünlü hastanelerin ve Sothebys müzayede evinin de bulunduğu bölgede yer alan 50 katlı bir apartmana küçük bir uçak çarptı. Apartmanın iki katında çıkan yangın ve sokağa yağan enkazın ortasında New Yorklular 5 yıl önce yaşadıklarını hatırlayıp büyük panik yaşadılar. Uçakta sadece Yankees beyzbol takımı oyuncularından Cory Lidle’ın bulunduğu bildirildi.

        Polis yetkilileri ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladılar. Toplam 183 dairenin bulunduğu apartman olayın ardından boşaltıldı. FBI ve ABD İçişleri Bakanlığı, olayın terör saldırısı olduğunu gösteren herhangi bir işaret olmadığını bildirdi. Olayın aşırı sis nedeniyle meydana gelmiş olabileceği savı üzerinde duruluyor. Ülkedeki terör alarmı düzeyinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

        FBI’dan yapılan açıklamada uçakta sadece Yankees beyzbol takımı oyuncularından Cory Lidle bulunuyordu. 34 yaşındaki Lidle’ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

        Olayın ardından Beyaz Saray, FBI ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda vakanın terörist saldırı olduğunu gösteren herhangi bir verinin olmadığı vurgulandı. Bununla birlikte Pentagon tedbiri elden bırakmadı ve ülke genelinde askeri jetlerin semalarda devriyeye çıkarıldığını bildirdi.

        Federal Havacılık İdaresi yetkililerinden Jim Peters, olayın terör vakası olduğunu düşünmediklerini ve dolayısıyla da New York’taki üç havalimanının normal işleyişine devam ettiğini açıkladı.

        New York İtfaiyesi’nin ilk açıklamalarında apartmana çarpan şeyin bir uçak değil helikopter olduğu belirtilirken Amerikan CNN televizyonu, 50 katlı binaya helikopterin değil, uçağın çarptığını duyurdu. 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayın hemen ardından 200’e yakın itfaiye görevlisinin müdahalede bulunduğu belirtildi.

        Olayın ardından bölgede büyük bir hareketlilik yaşandı. Bölgeye yakın oturanlar ya da orada yakınları bulunan insanlar olay yerine akın ederken cep telefonlarıyla sevdiklerine ulaşmaya çalıştılar. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de olay yerine giderek bilgi aldı.

        Hürriyet temsilcisinin edindiği izlenimlere göre olaydan sonra bastıran şiddetli yağmurla birlikte bölgede yoğun trafik yaşandı. Zaten panik halinde olan insanlar gidecekleri yere ulaşmada büyük bir güçlük yaşadı.

        ÇEVREDE TÜRKLER DE YAŞIYOR

        Türkiye’nin New York başkansolos yardımcılarından Ceyhun Erciyes’in uçağın çarptığı Belaire apartmanının hemen karşısında oturduğu belirlendi. Ayrıca dünyaca ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’ün ofisi olay yerine 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Öte yandan başta Şarık Tara olmak üzere Türkiye’den pek çok ünlünün ameliyatının gerçekleştirildiği ve ortopedi alanında adından söz ettiren Hospital for Special Surgery de aynı bölgede yer alıyor.

        Doğan ULUÇ-Razi CANİKLİGİL/HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ