Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Erdoğan'ın gafı muhalefeti ayaklandırdı

        Başbakan Erdoğan’ın bir vatandaşın Şehit cenazesi görmek istemiyoruz isyanını, Canım kardeşim. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir sözleriyle cevaplaması çok sert eleştirildi. Siyasilerin Erdoğan’a tepkileri şöyle:

        ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu: Bu vatanın milleti, anaları, milletin bekası, dirliği ve birliği için evlatlarını, canlarını verdiler ’Allah devletimize zeval vermesin’ dediler. Bu eli öpülesi analar, bir yılda ne oldu da ’devlete hakkımı helal etmiyorum’ feryadına geldiler. Eğer bir kale yıkılıyorsa, o kale anaların yüreğindeki kaledir. Evlatlarının eline kına yakan analar, bunun ne anlama geldiğini, askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını, canını feda etmek olduğunu biliyor.

        Makama yakışmayan söz

        DYP Lideri Mehmet Ağar: Bulunduğu makamla uygun olmayan tarzda sözler etmektedir.Yurt içinde terörle mücadele gibi ağır bir sorumluluk altında, bir yandan da muhtemel bir yurtdışı görevi için yüksek bir moral kondisyona sahip olması gereken unsurları demoralize edici sözlerin sahibi olunamaz. Bulunduğunuz makam, yanlışı kaldıracak bir makam değildir. Türkiye’de, tarihinde hiç olmadık şeyler cenaze töreninde oluyor. Bugüne kadar hiç duyulmadık sözler söylenmektedir.

        Düşünceleri açığa çıktı

        DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: Erdoğan’ın sözleri, şehitlerin aziz ruhlarını incitmiş, şehitler için yürekleri yanan Türk halkını derinden üzmüştür. Dünyada bu sözleri hak etmeyen askerlerin başında Türk askeri gelmektedir. Başbakan, bu sözleri ile askere karşı kafasındaki olumsuz düşünceyi, boş bulunduğu bir anda açığa vurmuştur.

        Haddini aşan bir beyan

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır: Bu beyan, Sayın Başbakan’ın ruh sağlığının bozulduğunun işareti. Başbakan, Türk milleti adına ülke güvenliğinden sorumludur ve bugün akan kandan dolayı suçludur. Başbakanı haddini aşan bu beyandan dolayı şiddetle kınıyoruz.

        Şehitlere büyük ayıp

        Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin: Başbakan şehitlere karşı, saygısızlıkların en büyüğünü, ağırını ve ayıbını yapmıştır. Bu şehitler yan gelip yattıkları için mi bu vatan uğruna canlarını feda ettiler?

        Şerefe

        BaŞbakan Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa onuruna Başbakanlık Konutu’nda öğle yemeği verdi. Erdoğan yaptığı konuşma sonrasında kadeh kaldırmayıp yerine otururken konuk Başbakan Şerefe kadeh kaldırmak istiyorum diyerek eline kadehi aldı ve Başbakan Erdoğan ve Emine hanımla kadeh tokuşturdu.

        Süleyman DEMİRKAN /HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ