Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Toplu iş sözleşmesine Kürtçe şartı

        Toplu iş sözleşmesine Kürtçe şartı kondu

        Diyarbakır'ın Kayapınar Belde Belediyesi ile Genel İş arasında imzalanan toplu sözleşmede Çalışanlara Kürtçe ve Zazaca öğretilmesi yer aldı.

        Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde yapılan toplu iş sözleşmesinde Kürtçe ve Zazaca'nın çalışanlara öğretilmesi ile ilgili bir madde yer aldı. Kayapınar Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile işçilerin maaş ve sosyal haklarında yüzde 12'lik artış sağlanırken, işçilerin maaşları ortalama 1300 YTL oldu. İmzalanan toplu sözleşmede, Belediye hizmetlerinin sunumu ve halkla iletişim konusunda, yerel dillerin (Kürtçe-Zazaca) çalışanlara öğretilmesi konusunda eğitim programları düzenlenmesi konusunda bir madde yer aldı.

        Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, belediyenin hizmetlerini en iyi şekilde halka sunma konusunda sendika ile önemli bir konuda prensip anlaşmasına vardıklarına belirterek, Prensip olarak, halkın kullandığı yerel dillerde çalışanlarımıza eğitim verilmesi konusunda anlaştık. Bu eğitim ile çok dilli, çok kültürlü bir yerel yönetim anlayışını da ortaya koymaktadır dedi. Geçtiğimiz yıl kız çocuklarının okula göndermeyen çalışanlara eğitim ve kırtasiye yapılmayacağı hükmünün bu yıl da sözleşmede yer aldığını belirten Karatekin, Bu madde çalışanlarımız ve aileler üzerinde önemli bir etki yarattı. Tüm çalışanlarımız kız çocuklarını okula gönderiyor diye konuştu. Karatekin, Bölgemizde halkın yüzde 90'nın ana dilinin Kürtçe olduğu tespiti yapıldı dedi.

        Hüseyin KAÇAR /SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ