Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıkesir geceyi sokakta geçiriyor...

        Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde yaşanan 5.2 büyüklüğündeki deprem, Bursa ve Çanakkale'de de hissedildi. Saat 21.15'te yaşanan depreme bazı vatandaşlar teravih namazında, bazıları ise bayram alışverişinde yakalandı. Saat 21.24'te 2.6 büyüklüğünde, saat 21.55'te de 2.9 büyüklüğünde 2 artçı sarsıntı meydana geldi. Bandırma'nın Doğruca Köyü'nde deprem sebebiyle bir caminin minaresi yıkıldı.

        Edinilen bilgiye göre, 6 saniye süren depremin ardından Manyas kent merkezinde kısa süreli panik yaşandı. Vatandaşlar sokağa dökülürken, yarım saatlik bekleyişin ardından herkes evlerine geri döndü. Deprem Manyas'ın komşusu olan Bandırma İlçesi, Bursa'nın Karacabey İlçesi ve Bursa'nın batı yakasında da kısa süreli paniğe sebep oldu. Karacabey İlçesi'nde çok sayıda vatandaş depreme bayram alışverişinde yakalandı. Sokağa çıkıp sakinleşen vatandaşlar, ardından tekrar evlerine döndü. Deprem sebebiyle vatandaşlar cep telefonlarına yüklenince GSM hatları kilitlendi. Merkez üssü Manyas Gölü olan ve 12.9 kilometre derinlikte meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, önce saat 21.24'te 2.6 büyüklüğünde ardından da saat 21.55'te 2.9 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

        Balıkesir'deki kriz masası, Manyas ve diğer ilçelerin polis ve jandarma haber merkezleri ile irtibata geçerek buralarda hasar ya da yaralı olup olmadığını

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ