Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri'nden tarikat soruşturması

        -Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, kendisini Melamilik Tarikatı Şeyhi olarak tanıtan Mainz Başkonsolos Yardımcısı Yalman Okan konusunda, Başkonsolosluktan bilgi istediklerini söyledi. -Tan, “Biz bu konuyu etraflıca inceleyeceğiz. Şayet soruşturulması gereken olayın bir boyutu varsa, mutlaka bunu yapacağız ancak devlet işlerinde bir takım usuller ve yöntemler vardır” dedi.

        Dışişleri Bakanlığı, kendisini Melamilik Tarikatı Şeyhi olarak tanıtan Mainz Başkonsolos Yardımcısı Yalman Okan konusunu araştırıyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Başkonsolosluktan bilgi istediklerini belirterek, “Biz bu konuyu etraflıca inceleyeceğiz. Şayet soruşturulması gereken olayın bir boyutu varsa, mutlaka bunu yapacağız ancak devlet işlerinde bir takım usuller ve yöntemler vardır” dedi.

        Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, haftalık olağan basın toplantısında, Mainz Başkansolosluğu’ndaki Melamilik Tarikatı Şeyhi olayıyla ilgili soruları yanıtladı. Tan, “Son olaylar çerçevesinde ortaya atılan iddialar, Mainz Başkonsolosluğu nezdinde bilgi istenmesi süretiyle soruşturulmaktadır” dedi.

        Konu ile ilgili olarak herhangi bir Teftiş Kurulu raporu veya müfettiş incelemesinin olmadığını ifade eden Tan, “Biz bu konuyu etraflıca inceleyeceğiz. Şayet soruşturulması gereken olayın bir boyutu varsa, mutlaka bunu yapacağız ancak devlet işlerinde bir takım usuller ve yöntemler vardır. Bu usullerin ve yöntemlerinin, bu süreçlerin takip edilmesi gerekir” şeklinde konuştu. Tan, konuyla ilgili olarak daha sonra açıklayıcı bilgi verileceğini söyledi. (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ