Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan yeni polemik: Saman milliyetçileri

        Başbakan Erdoğan Denizli'de muhalefeti eleştirdi: Milliyetçilikten bahsediyorlar. Ne milliyetçisi yahu, bunlardan olsa olsa saman milliyetçisi olur.

        Rahatsızlığından sonra Marmaris'te dinlenen Erdoğan dün halka hitap ettiği Denizli Çivril'de eski hükümetlere yüklendi.

        Ankara'da rahatsızlandıktan sonra bayram tatilini Marmaris'teki Bördübet Koyu'nda bulunan Golden Key Otel'inde geçiren Başbakan Erdoğan, dün tatilini tamamlayıp helikopterle Denizli'nin Çivril ilçesine geldi. Erdoğan, Cuma namazını 2002 yılında kupa maçında Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0'lık bir skorla yenmesinin ardından cami imamı Mehmet Güngör tarafından sarı lacivert renklere boyanan Çivril Meydan Camisi'nde kıldı. Kendisi de Fenerbahçeli olan Başbakana caminin sarı-laciverte boyanmasının öyküsü anlatıldı. Daha sonra halka hitap eden Erdoğan, AK Parti olarak yola çıkarken çözüm için söz verdikleri eğitim, sağlık, emniyet ve adalet sorunu çözdüklerini anlatarak, Bizim derdimiz üzüm yemek, biz üzümü yenilen bağcıyı severiz dedi. Erdoğan bu arada şimdiye kadar 7 okul yaptıran hayırsever işadamı Kadir Kemaloğlu'ndan 7 okul daha yaptırma, Atasay Kuyumculuğun kurucusu Atasay Kamer'den de Pamukkale Üniversitesi'ne bir fakülte yaptırma sözü aldı.

        NİYET

        OKUYUCULARI

        Ülkede okuma yazma oranını yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, Biz medeniyet anlayışını okuma üzerine inşa etmiş bir inancın mensuplarıyız. Niyet okuyucuları ortaya çıkıyorsa ülke geri kalır. Ülke ne çektiyse bunlardan çekti Daha önceki hükümetlerin birin yanına bir sürü sıfır koyduklarını belirten Erdoğan, Biz sıfırları kazıdık. Bunlar milliyetçiyiz diyorlar, bunlardan saman milliyetçisi olur dedi.

        Mustafa KAYA-SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ