Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sezer ve Büyükanıt’tan irtica uyarısı

        Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, 29 Ekim Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda irtica uyarısında bulundular.

        Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yayınladığı mesajda, Türk devrimine yönelebilecek tehditlere karşı her zaman uyanık olunması gerektiğinin altını çizerek, “Bu konuda gösterilebilecek zayıflık, Türkiye Cumhuriyeti’nin dayandığı değerlere ters düşecek, bilinçli ve planlı tehditlerin süreklilik kazanması sonucunu doğuracaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Sezer mesajında, Cumhuriyeti, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa ve çaresizliğe karşı verilen bir savaş olarak tamımladı.

        “Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır” diyen Sezer, Türk devrimine yönelebilecek tehditlere karşı her dönemde uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

        Mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz” sözünü de hatırlatan Sezer, cumhuriyet ile barışık olmayan kimi oluşumların çağdaş Türkiye görüntüsü ile örtüşmediğini belirtti.

        Sezer, devrim yasalarına göre kapatılması gereken bu oluşumların, eğitim başta olmak üzere etkinlik alanlarını genişletme çabası içine girdiklerini kaydetti.

        Cumhurbaşkanı, inanan-inanmayan ayrımından, dinin kötüye kullanılmasına neden olacak tutum ve davranışlardan özenle kaçınılması gerektiğini de mesajında vurguladı.

        BÜYÜKANIT: SALDIRILAR MEDENİYET YOLUNDAN DÖNDÜREMEZ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise, yayınladığı mesajda “Cumhuriyeti yükseltme ve devam ettirme sorumluluğundan aldığımız güçle, Cumhuriyete yönelen saldırılar karşısındaki kararlı tavrımızı muhafaza ediyoruz” dedi.

        Org. Yaşar Büyükanıt, vatandaşlar arasında etnik milliyetçiliğe dayandırılmaya çalışılan bölücülüğün, ulusal birlik ve beraberliği bozmaya yönelik bir plan olduğunu söyledi.

        Bu kötü niyetli plan karşısında “Atatürkçü Milliyetçilik” anlayışının vazgeçilmez bir dayanak olduğunu vurgulayan Org. Büyükanıt, bir diğer ciddi tehdit olarak ise irticayı gösterdi.

        Genelkurmay Başkanı, mesajında “Bu durağan, bağnaz, dogmalarla hareket eden ve çağın gerisine gidişe özlem duyan anlayış karşısında ‘laiklik’, akılcı ve bilimci tutumun ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

        Laikliğin Atatürk devrimlerinin ana hedefi olan çağdaşlaşmanın vazgeçilmez şartı olduğuna dikkat çeken Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, vatanın bütünlüğüne yönelik saldırıların, Türk halkını yürümekte olduğu aydınlık medeniyet yolundan geri döndüremeyeceğinin altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ