Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Fantezi gerçek oluyor - Teknoloji Haberleri

        2010'a kadar operasyonel olması beklenen sistem ABD'ye ateşlenen füzeleri havada imha edecek

        ABD'de yakın geçmişe kadar Yıldız Savaşları fantezisi olarak görülen ve alaya alınan uçağa konuşlu lazer topu gerçek oluyor. ABD Füze Savunma Ajansı, önceki gün Kansas Wichita'daki Boeing Entegre Savunma Sistemleri tesislerinde, düşman füzelerini havadayken vurmak amacıyla geliştirilen dünyanın ilk uçağa konuşlu lazer topunu (ABL-Airborne Laser) tanıttı. Modifiye edilmiş bir Boeing 747-400F'e monte edilen sistemle ilk gerçek denemenin 2008'de yapılması ve sistemin 2010'a kadar operasyonel olması bekleniyor.

        ABL, düşman balistik füzelerini ateşlendiği andan itibaren tespit edecek, izleyecek ve motorları çalıştığı sırada vurarak imha edecek.

        Füze savunma sisteminin önemli araçlarından olacak ABL uçağının tanıtımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Füze Savunma Ajansı'nın Başkanı General Henry Obering, geliştirilen sistemin alaycı bir yaklaşımla da olsa Yıldız Savaşları filmlerine benzetilmesini makul bulduğunu söyledi. Obering, Kötüleri yenecek iyilik gücünü inşa ettiğimize inanıyorum. Amerikan halkının eline ışın kılıcı vermeye yönelik ilk adımları atıyoruz dedi. Uçağa konuşlu lazer topu düşman füzelerini fırlatılışından hemen sonra belirleme, takip ve vurma görevini üstlenecek. Konuklara uçağı gösteren General Obering, Bu şimdiye kadar gördüğüm en güzel uçak değil ama güzel olması gerekmiyor, acımasız görünmeli diye konuştu.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ