Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni soğuk hava dalgası geliyor

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle hava sıcaklıkları tüm yurtta hissedilir derecede azalacak.

        Buna göre, bu gece Marmara'nın kuzeybatısıyla güney iç kesimleri, Ege'nin kuzeyi ve doğusu, Akdeniz'in kuzeybatısı, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz'in kuzeybatı iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette don olayı bekleniyor.

        Don olayının, yarın gece Marmara'nın kuzeybatısıyla güney iç kesimleri, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in kuzeyi, İç Anadolu'nun orta ve doğu kesimleriyle Karadeniz'in kıyısı hariç batı kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, Ege'nin doğusu, Akdeniz'in kuzeybatısı ile İç Anadolu'nun batısında orta kuvvette, yüksek kesimlerde kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor.

        Pazar gecesi ise Marmara'nın güneydoğusu, Ege'nin doğusu, Akdeniz'in kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun orta ve batı kesimlerinde orta kuvvette, yüksek kesimlerde kuvvetli don olayı bekleniyor.

        MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA...

        Marmara Bölgesi'ndeki hava koşulları, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

        İstanbul'a gitmek üzere Bursa'nın Mudanya ilçesinden saat 07.30'da hareket eden deniz otobüsü, Marmara Denizi'nde dün geceden beri sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtına yüzünden, yolcu almak için yanaştığı Yalova'nın Armutlu ilçesine sığındı. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) yetkilileri, burada deniz otobüsünden indirilen yolcuların Yalova'ya ulaşımını otobüslerle sağladı. Yetkililer, yolcuların, Yalova'dan İstanbul'a, deniz ya da kara yoluyla gitmelerinin sağlanacağını bildirdiler. Bu arada, fırtına nedeniyle İDO'nun saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı, saat 17.15'teki İstanbul-Armutlu-Mudanya deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ