Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hastaneye bariyer engeli

        TEM Hospital, İkitelli'de, Mahmutbey Gişeleri'nin hemen yanında bulunuyor. Bölgenin en donanımlı hastanesi olan TEM Hospital, otoyolda meydana gelen kazalar için önemli bir rol üstleniyor. Ancak hastanenin önündeki TEM Otoyolu'nun bariyelreli, sadece Olimpiyat Stadı'nda maç olduğu günlerde açılıyor. TEM'den hastaneye giriş, diğer zamanlarda bariyer ve tellerle kapatılıyor.

        TEM yolu üzerinde Ankara'dan Edirne'ye tek hastane olan TEM Hospital yönetimi, hastanenin önündeki çıkışın açılmasını bir de giriş verilmesini istiyor. Galatasaray'ın UEFA'ya verdiği referans dilekçesinde en yakın Hastane olarak gösterilen TEM Hospital yönetimi ise yolun maçlar dışında da muhakkak açılmasını istiyor. ıÜüTEM Hospital Başhekimi Hamit Taşdemir, "Hastenin yıllardır tek sıkıntısı ise TEM'e bağlantı yollarının açık olmaması. Hastane'nin karşısından bir kalp krizi geçiren insanan bize ulaşması ters yönde ise 1 saat hastane yönünde ise 30 dakika alıyor" diye konuştu. Karayolları'na başvuru yapan hastane yönetimi ise olumsuz cevap aldıklarını belirtiyorlar. Başhekim, Taşdemir TEM kanuna göre giriş veya çıkış alınabilmesi için köprülü kavşak gerekiyor" dedi.

        İKİTELLİ'Yİ DE ETKİLEYECEK

        TEM'den hastaneye giriş verilmesi ile dünyanın en büyük organize sitesi olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi de bundan olumlu etkilenecek. Hastane Başhekimi Hamit Taşdemir, "İkitelli Organize Sitesi'nin de olduğu hastane yakınında sabah ve akşamlar yol çok kötü oluyor. Hastalarımız bazen saatlerce yollarda kalıyor. Silivri'den Çatalça'ndan ulaşılabilecek kazalarda ulaşılabilecek tek hasteni biziz. Bize ulaşmak için İkitelli Sapağı'nı kullanacak olan hasta dakikaların yıllar gibi geldiği anda yolda harap oluyorlar. İnsanlar görüyor ama bize bir türlü ulaşamıyor" şeklinde konuştu.

        YENİ ŞAFAK / Murat PALAVAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ