Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'den bir kitap skandalı daha

        Bağcılar'ın AKP'li Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, bir rahibenin İslamiyeti seçip tesettüre girmesini konu alan romanı ilköğretim okulunda dağıttırdı

        Bağcılar Belediyesi, AKP'li Başkan Feyzullah Kıyıklık ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş'un birlikte ziyaret ettiği Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerine dini roman dağıttı. Roman, manastıra kapanarak rahibe olan Kety'nin Müslümanlığı seçip tesettüre girmesini konu alıyor.

        Kadınlara özel park yaptırarak tepki çeken Kıyıklık, öğrencilerin kendisine mektup yazması üzerine önceki gün Kuş ile birlikte okula ziyarette bulundu. Öğrencilerin istek ve şikâyetlerini dinleyen Kıyıklık, belediyenin çalışmalarını anlattı.

        Kıyıklık'ı dinlemek için okul yönetimi tarafından toplantı salonuna getirilen öğrencilere etkinliğin ardından çikolata ve meyve suyu ikram edilerek kitap dağıtıldı. Etkinlikte çeşitli masal ve hikâye kitaplarının yanı sıra Nesil Yayınları'ndan çıkan "Rahibe Kety" adlı dini romandan da çok sayıda dağıtılması dikkat çekti.

        Kuran'dan sureler

        Mine Dev tarafından kaleme alınan "Rahibe Kety" adlı kitapta, Hıristiyanlığın eleştirisiyle birlikte İslam dini hakkında bilgiler yer alıyor. Kahramanların sık sık namaz kıldığı kitapta Kuran'dan sureler aktarılıyor.

        Roman, hastalığı sonrası manastıra kapanarak rahibe olan Kety ve İstanbul'da gazetecilik yapan Nur Banu'nun arkadaşlıklarını konu alıyor. Kitapta, İran'da şeriata aykırı işler yaptığı için ölüm cezasına çarptırılarak ABD'ye kaçan Ferrah "kötü kadın" karakteri olarak anlatılıyor.

        Kety'nin Müslümanlığı seçen ağabeyi Alex'le birlikte Banu'nun dedesini Harran'da ziyaret etmesiyle başlayan ve Kety'nin haçı atıp tesettüre bürünmesinin ardından sona eren hikâyeye, İstanbul'daki gece yaşamından kaçıp tesettüre giren Hülya karakteri ile Alex'in İran'a dönmekten kurtarmak için evlendiği Ferrah da dahil oluyor.

        "Her yeri örtülüydü"

        Romanda, eski yaşamını geride bırakan Hülya, ABD'de kaldığı evdeki masada içki bulunduğu için yemek yemeyerek yatağa düşüyor. Müslüman olarak Muhammed Han ismini alan Alex, sık sık dua edip namaz kılıyor.

        Kety'nin tesettüre girme sahnesi de kitapta şu ifadelerle yer alıyor:

        "Bu ilahi huzur sanki herkesi etkilemişti. Kety de Müslüman olmuştu. Ayak topuğundan alın çatına kadar her yeri bembeyaz örtülüydü. Tıpkı beyaz bir güvercin gibi masumdu.(...) Hülya'nın saatinden çıkan ezan sesi. Şimdi ibadet zamanıydı. Alınlar secdeye vardı. Vakit, secde vaktiydi."

        Gürkan Akgüneş/MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ