Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran’da Gamze Özçelik davası

        İRAN’da TV dizilerinden "iffetli kadın" rollerine çıkan Zehra Emir İbrahimi, internete düşen filmdeki kişinin kendisi olmadığını söyledi. Skandalın kariyerine son vereceği belirtilen İbrahimi, yasal olmayan bir materyali dağıtmak ve zina ile suçlanıyor. İbrahimi suçlu bulunursa bir yıl hapis yatacak.

        Video filminin kendisine karşı yürütülen ahlaksız bir kampanya olduğunu ifade eden İbrahimi, yöneltilen suçlamaları haksız ve onur kırıcı olarak niteledi. Hayranları arasında büyük üzüntü yaratan olayın ardından, intihar ettiği söylentilerine de cevap veren İranlı aktris, "İntihar ettiğim haberleri birer yalandan ibaret" dedi.

        Zehra Emir İbrahimi’nin soruşturmasını yürüten Başyargıç Saeed Mortazavi’nin yardımcısı Mahmud Salarkia, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mahkeme, filmde görülen erkek için yakalama emri çıkarttı. Ancak bu kişi yurtdışına kaçtı. Şu anda ülke dışında" diye konuştu. İbrahimi’nin ismi açıklanmayan erkek arkadaşını tutuklamak için İnterpol’e başvurulduğu da belirtildi. Bu kişi, eğer suçlu bulunursa ahlaka mugayir bir materyalin dağıtımını yapmak suçundan üç yıl hapis ve 15 bin YTL para cezasına çarptırılacak. İran’da uygulanan şeriat yasalarına göre, toplumu fahişeliğe özendirecek şekilde toplum ahlakını bozacak eylemlerde bulunanlar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ