Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mumcu, iktidarın 4 yılını değerlendirdi

        Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, iktidarın alternatifinin olmadığı iddialarına tepki gösterirken, hükümete de Allah her Firavun'a bir Yusuf göndermiştir diye seslendi.

        Mumcu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada iktidarın 4 yılını değerlendirdi. 4 yılda sürekli büyüyoruz türküsünün dinletildiğini, istikrar ninnisi ile uyutulduğunu savunan Mumcu, Vatandaşlarını yiyerek büyüyen bir şey var ortada. Buna büyüme denemez. Kendi uzuvlarını yiyor. Bunun gerçek anlamda büyüme olması mümkün değil. Bu bir anomali, bu bir şişme, tıpkı bir kanser hücresi gibi diye konuştu.

        Mumcu, reel bir büyümenin olmadığını, Türkiye'nin dört yılda yatırım yapanlar için cehenneme, dışarıda üretip satanlar için cennete döndüğünü söyledi. Gelir adaletinin bozulduğunu, dolaylı vergilerin yüzde 54'den 76'lara çıktığını vurgulayan Mumcu, bu tablonun 4 sene önce bu kadar bozuk olmadığını ileri sürdü.

        Fındık sorununa değinen Mumcu, Orada sadece akılsızlık yok orada aynı zamanda ahlaksızlık var. Orada sadece gaflet yok, aynı zamanda ihanet var diye konuştu.

        ALTERNATİF YOK DEMEK HAKARET

        Mumcu, konuşmasında hükümetin alternatifinin olmadığı iddialarına da adres vermeden sert tepki gösterdi.

        Deniliyor ki 'Ne yapalım alternatif yok'. Bu milletin kendisine hakaretten başka bir şey değildir. Demokrasinin kendisi alternatifin kendisidir. Bizatihi demokrasi tek başına alternatiftir dedi. Mumcu, iktidara da şöyle seslendi:

        Siz zannediyorsanız ki 'bizim alternatifimiz yok'. Bu biraz Firanvu'nca bir duygudur. Bundan bir an önce kurtulun. Çünkü Allah her Firavun'a bir Yusuf göndermiştir. Ve millet her zorbanın, her alternatifsizin alternatifini bulmuştur. Her zorbanın da iktidarını devirmiştir.

        OĞUL MUMCU'NUN DEVLET OKULU İZLENİMLERİ

        Mumcu, eğitim yılının başlamasına vurgu yapıp bir veli olarak oğlunu okula gönderdiğini, bir devlet okuluna kaydettirdiğini söyledi.

        Bunu övünmek için söylemediğini belirten Mumcu, nereden bakılırsa bakılsın Türkiye'deki en iyi okulların devlet okulları olduğunu söyledi. Mumcu, oğlunun okula ilişkin izlenimlerini de söyle aktardı:

        Çocuklar enteresan. Bir kere en çok neye sevinmiş. Sınıfta erkek öğrenci sayısının fazla olduğuna sevinmiş. İkincisi dedi ki öğretmenlerimiz kıyafetleri hiç oradaki öğretmenler gibi değil' dedi. Kravatları, gömlekleri, ceketleri uymuyordu' dedi. Çocuk ama çırılçıplak bir gerçeği söylüyor. Yurdum insanının, öğretmeninin manzarasını söylüyor. Bu ülkede öğretmenler ikinci bir işe mahkum hale gelmişler.

        BAŞINIZA BEDAVA KİTAP KADAR TAŞ DÜŞSÜN

        Mumcu, dört yıldır döne döne anlatılan tek şeyin bedava kitap olduğunu söyleyip Hay bedava kitaplar kadar taş düşsün başınıza dedi.

        Mumcu, şöyle dedi:

        Bu hükümetin 4 yıllık icraatında anlatabileceği, övünebildiği tek şey, 'kitap, kömür, erzak, yardım inene dağıtıyoruz'. Dağıttınız kadar taş düşsün başınıza. Neyi dağıtıyorsun? Padişah mısınız, babanızın mülkünü mü dağıtıyorsunuz? Hiçbir şey dağıtmayın milletin hakkını verin...

        Özel yayın evlerinin kitaplarının haklarını pahalı pahalı alıp, sonra ahbap çavuş matbaalara -hiç inkar etmeyin ispat ederim- yüzlerce trilyon ödeyerek bastırıp dağıtıyor, onu da beceremiyor yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz.

        Mumcu, hükümete kapsamlı bir anayasa reformu ile Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilmesini, milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması için düzenleme yapılmasını önerdi.(ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ