Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atalay: Başbakan çok önemli mesajlar verecek

        AK Parti 2. Olağan Kongresi'nde 3 yılı kapsayan faaliyet raporu okundu.

        Kongrede, yoklama ve açılışın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat tarafından faaliyet raporu okundu.

        Öncelikle AK Parti Merkez karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) faaliyetleri hakkında bilgiler veren Fırat, 12 Ekim 2003-11 Kasım 2006 tarihleri arasında 23 kez toplanan MKYK'da 45 maddenin karara bağlandığını söyledi.

        Fırat, MKYK'nın faaliyetlerini anlatmasının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve TBMM Grubu faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

        Öte yandan, Fırat'ın faaliyet raporunu okuması sırasında sinevizyondan faaliyet filmi gösterildi.

        Bu arada, Fırat, kaba inşaatı tamamlanan AK Parti yeni genel merkez binasının Haziran 2007'de tamamlanarak, hizmete açılacağını da bildirdi.

        Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın faaliyet raporunu okumasının ardından, rapor delegelerin oyuna sunuldu ve kabul edildi.

        ''BAŞBAKAN ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEK''

        Devlet Bakanı Beşir Atalay, kongrede gazetecilerle sohbet ederken, ikinci olağan kongrenin büyük katılımla gerçekleştiğini belirterek, salondaki kalabalık kadar dışarıda da daha büyük bir kitlenin olduğunu söyledi.

        Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, parti yönetiminde kadınların ve gençlerin daha fazla olması yönündeki görüşlerinin hatırlatılması üzerine, Atalay, ''Kadınların ve gençlerin parti yönetiminde daha fazla olmasını istiyoruz. Gençlerin milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesi için anayasa değişikliği yapıldı. Gençleri parti yönetiminde daha fazla oranda göreceksiniz'' diye konuştu.

        Erdoğan'ın kongrede yapacağı konuşmada önemli mesajlar vereceğini kaydeden Atalay, kamuoyunda halkın AB'ye desteğinin azaldığı görüşüne katılmadığını vurguladı. Atalay, 2006'nın ''seçime dönük bir yıl'' olduğunu belirterek, partisinin 2007 yılında yapılacak seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ