Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya ÇGD: Elif Şafak'ın güvenliği sağlansın

        Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, AB Uyum Paketi’ne TCK’nın 301. maddesinin de dahil edilerek bu maddenin değiştirilmesini, ayrıca 21 Eylül’de bu maddeden yargılanacak olan yazar Elif Şafak’ın duruşma güvenliğinin sağlanmasını istedi.

        Abakay yaptığı açıklamada şöyle dedi:

        “TBMM gündemindeki Uyum Paketi’ne istismara müsait, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyen TCK’nın 301. maddesi de dahil edilerek değiştirilmelidir. Şiddeti öngörmeyen ve teşvik etmeyen hiçbir görüş suçlanamaz. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül Aralık ve Ocak aylarında yaptıkları açıklamalarda 301. madde ile ilgili aksamaların olması halinde yeniden düzenleme yapılabileceğini açıklamışlardı. Uygulamada ciddi sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Mahkemeler gazeteci ve yazarlar için yol geçen hanına dönmektedir.

        Ayrıca yazar Elif Şafak’ın 21 Eylül’de yapılacak duruşmasının kendini hukukun üstünde gören bir takım şovmenlerin saldırgan eylemlerine sahne olacağı anlaşılmaktadır. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere Hükümet yetkililerinin bu saldırgan kişilere karşı duruşma güvenliği için gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ