Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gürtuna balonu erken patladı

        Yeni parti hazırlığı yapan Ali Müfit Gürtuna’nın “Kurmaylarım” diye açıkladığı isimler dün, teker teker “Hiçbir ilgimiz yok” açıklaması yaptı. Adı geçen Mustafa Sarıgül de Gürtuna ile ilişkisini yalanladı.

        Turkuaz Hareketi Lideri Ali Müfit Gürtuna ise Sarıgül ile özel görüştüğünü belirterek “Bana geldi ve ‘Bütün gücümle destek vermek istiyorum’ dedi. Şimdi niye böyle konuştu, anlayamadım” dedi. Gürtuna şunları söyledi: “Sarıgül’le 1-2 defa toplantılarımızda görüştük. Ayrıca özel görüşmemiz oldu. Bana ‘Bütün gücümle destek vermek istiyorum’ dedi. Kurulacak partinin yüzde 50’den fazla oy alacağını, sol oyların da bu partiye akacağını anlattı. Şimdi neden farklı açıklama yapıyor, anlamış değilim.” Sabah gazetesindeki röportajında adını verdiği diğer isimler için ise şöyle dedi: “Gazeteci arkadaş, isimleri kendi sıraladı. Ben de isim ayırt etmeden ‘Evet biz bu arkadaşlarla görüşüyoruz’ dedim. Bazı isimler bize hala cevap vermedi.” Partinin ismi için 15 bin öneri aldıklarını kaydeden Gürtuna, komisyonun bu sayıyı 50’e indireceğini, bir haftada da partinin ismini belirleyeceklerini söyledi.

        PARTİDE YER ALACAĞI SÖYLENEN İSİMLER YALANLADI Kimse üzerimden siyaset yapmasın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: Gürtuna kuracağı partiye katılacağımı söylemiş. Öyle bir şey yok. Türkiye’nin başka bir partiye değil Sosyal demokrat başbakana ihtiyacı var. Beni ziyaret ettiği doğru ama hiç kimse üzerimden siyaset yapmasın. Her sözümün başında sosyal demokrat düşünceye bağlı olduğumu ve bu ilkenin iktidara gelmesi gerektiğini söylüyorum. Bu nedenle böyle bir işbirliği söz konusu değil. Turkuaz hareketi hem sağı hem de solu karıştırmak için düzenlenen bir girişim.“

        GARO MAFYAN Adımı kullanması hiç etik değil “Ben bir sanatçıyım bana ne politikadan... Zamanı olmayan bir adama ne partisi? Otururuz konuşuruz, bir parti bildirgesinde imzam olur, hadi sen de adımı açıklarsın. Ben Ali Bey’le telefonla konuştum vaktim olmadığını söyledim. Adımın gazetede yer alması hiç ama hiç etik değil.”

        ALİ TALİP ÖZDEMİR Çok talihsiz bir açıklama olmuş “Çok talihsiz bir haber olmuş. Görünce inanamadım. Ali Müfit Gürtuna’yı aradım. ’Ben böyle bir şey söylemedim’ dedi. Yazıyı kaleme alan hanımefendiyi aradım, o da Ali Müfit beyin aynen böyle söylediğini belirtti. Gürtuna’yla hiçbir siyasi çalışmam olmadı.”

        DR. CEM KOZLU Siyasete dönsem de Turkuaz’da yer almam “Sabah Gazetesi’nde çıkan haberde yer alanlar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Ali Müfit Gürtuna’yla asla bu konuyla ilgili buluşup bir şey konuşmadım. Ayrıca siyasete dönmeyi de düşünmüyorum ama bir gün dönersem bu hiçbir zaman Turkuaz hareketi içinde olmayacaktır.”

        IŞILAY SAYGIN Böyle bir oluşumla kesinlikle ilgim yok “Adam geldi, böyle bir çalışmaları olduğunu söyledi. Kendisine ’Eksik olmayın ama ben böyle çalışmaya katılmayı düşünmüyorum’ dedim. Kesinlikle böyle bir oluşumla alakam yoktur, hiçbir siyasi partiyle alakam yok zaten. Politikayı da asla düşünmüyorum.”

        VATAN / Veli TOPRAK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ