Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Yahoo da Google'ın izinden gidiyor

        ABD'de yedi gruba ait 150 gazetenin, internet sitelerinde iş ilanları yayınlamak ve arama fonksiyonu hizmeti sunmak için internet medya şirketi Yahoo'nun teknolojisinden yararlanacağı bildirildi.

        Aralık ayında faaliyete geçecek anlaşma kapsamında, gazetelerin internet sitelerine iş ilanı verenler, aynı ilanları Yahoo'nun "HotJobs" başlıklı iş ilan kısmına da vererek ilanların çekiciliğini potansiyel olarak arttırmış olacaklar.

        Gazeteler, kendi internet sitelerinde reklam yayınlamak, yerel bilgiler, arama fonksiyonu ve harita hizmeti sunmak için Yahoo'nun teknolojisini kullanacak. Gazetelerde yer alan makaleler de Yahoo'nun haberler bölümünde yer alacak.

        Yahoo'dan yapılan açıklamada, şirketin, okuyucuların internet ve diğer kitle iletişim araçlarını tercih etmesi sebebiyle tirajlarda düşüş olan gazete endüstrisi için önemli bir büyüme kanalı olarak görülen yerel pazarlara ulaşmayı hedeflediği belirtildi.

        Anlaşmayı imzalayan medya grupları Belo, Cox Newspapers, Hearst Newspapers, Journal Register, Lee Enterprises, MediaNews grubu ile E.W. Scripps'in gazeteleri 38 eyalette dağıtılıyor.

        Yahoo'nun açıklamasından iki hafta önce, internet arama motoru Google da 50 büyük gazete ile benzer bir anlaşma imzalamıştı. Bu girişimlerin, tiraj sorunu olan gazete endüstrisinin reklam gelirlerini arttırmayı hedeflediği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ