• Canlı Yayın
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Medya sektöründe önemli bir oyuncu olmayı hedefleyen Doğan Yayın Holding (DYH), Almanya'nın en büyük özel televizyon şirketi ProSiebenSat.1'in ihalesi için kendilerine finansal yatırımcılardan ortaklık teklifleri geldiğini açıkladı.
DYH, önceki gün medya ve eğlence sektörü yatırımcısı Haim Saban'ın önderliğindeki bir grup özel sermaye fonu tarafından satılmakta olan ProSiebenSat.1 Medya AG'nin yüzde 50.5'inin blok satış ihalesine katılacağını açıklamıştı.
DYH Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İhale sürecinin başlangıcından bu yana birçok finansal yatırımcı konuyla ilgilenmekteydi ve halen ilgilenenlerin olduğunu görüyoruz. Bize de finansal yatırımcılardan ortaklık yapmak üzere teklifler gelmeye başladı. Bu tür yatırımcılarla ortaklık yapmaya ister ihale öncesi, ister ihale sonrası açığız."
Financial Times Deutschland gazetesi de DYH'nin satıştan önce veya sonra bu işleme dahil olabilecek bir finansal yatırımcıyla ortak olmak istediğini bildirmişti.
Aynı haberde, DYH'nin ProSiebenSat.1'in hisse başına 27 euro'dan fazla veya satışa konu hisselerin toplamı için 2.8 milyar euro'yu (3.6 milyar dolar) aşan bir teklif verdiğini belirtti. Ancak gazete fiyatla ilgili herhangi bir kaynak göstermedi. Gazetenin haberine göre, olası ortağın, tekliflerin verilmesinden sonra devreye girmesi daha muhtemel.
DYH, geçen hafta Doğan TV'nin yüzde 25'ini 375 milyon euro'ya satmak için Almanya'nın en büyük gazete yayımcısı olan Axel Springer ile anlaşmıştı.

 

Mİlliyet