Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ‘Papa suikastçıları yakalandı’ iddiası

        İtalyan La Repubblica gazetesi, İstanbul’da Papa 16. Benedikt’e suikast hazırlığındaki bir grup teröristin birkaç hafta önce tutuklandığını ileri sürdü.

        Gazete, “Bundan birkaç hafta önce İstanbul polisi, ziyaret sırasında Papa’ya ve maiyetindekilere suikasta niyetlenen bir grup teröristi ortaya çıkararak tutukladı” diye yazdı. Ancak örgütün Türklerden mi yoksa başka ülkelerden gelen kişilerden mi oluştuğu konusunda bilgi verilmedi.

        İtalyan gazete, bu nedenle Türk güvenlik birimlerinin, 16. Benedikt’in ziyaret sırasında çelik yelek giymesinden yana olduklarını kaydetti. Papa’ya refakat edecek bazı kardinallere de çelik yelek giydirilmesinin ihtimal dahilinde olduğu ileri sürüldü.

        La Repubblica ayrıca, Papa’nın korunması amacıyla, İtalya ve Vatikan’ın güvenlik ve istihbarat elemanlarının yanısıra, İsrail’in istihbarat örgütü Mossad elemanlarının da Türk güvenlik birimlerine destek amacıyla Türkiye’ye geldiklerini öne sürdü.

        Haberde, Papa’nın heyetinde yer alan Kardinal Walter Casper’ın da teröristler tarafından hedef seçilebileceği iddiası yer aldı.

        NTVMSNBC

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ