Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Zico'nun penaltı isyanına kim ne dedi? - Futbol Haberleri

        Brezilyalı çalıştırıcı maç sonunda öfkeliydi: Sezon başından beri penaltılarımız verilmiyor. Başıma cisimler atıldı. Federasyon böyle sahaları kapatmalı.

        Penaltı isyanı Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, maçtan sonra alınan galibiyete karşın, oldukça öfkeliydi. Brezilyalı çalıştırıcı, çok iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, “Yalnız, yolunda gitmeyen bazı şeyler var. Ligde tüm takımlara penaltı veriliyor. Bize verilmeyen penaltıları sayamam bile. Uğur’un ikinci yarıda düşürülmesi kesin penaltı. Bana atılan yabancı maddeler Federasyon’un sorunu. Ancak bu şartlarda futbol oynanamaz. Böyle olursa sahalar kapatılmalı'' dedi.

        ‘Haklı galibiyet’

        Tecrübeli çalıştırıcı ayrıca maçın hakemi Bülent Demirlek’e de yüklenerek, “Özellikle söylüyorum. Verilmeyen penaltılar var. Bu agresifliği hiç anlamıyorum. Hakem hakkında yorum yapmayı asla istemem ama Demirlek bu maçta çok hata yaptı'' diye konuştu. Bu arada Zico yayıncı kuruluşa maç sonrası demeç verirken, soyunma odasındaki güvenlik çemberini aşan bir Trabzonsporlu taraftar Brezilyalı çalıştırıcının üzerine yürümeye kalktı. Güvenlik görevlileri, şahsı olay yerinde etkisiz hale getirdi.

        Yorumcular ne dedi?

        Cem Papila; Hakem bu pozisyonda hiç kart göstermeseydi daha iyiydi, sarı kart vermesi hoş olmadı, direk kırmızı kart göstermeliydi. Direk rakibe atılan bir tekme ve kırmızı kart olması gerekirdi.

        Serdar Çakır; İkinci yarıda yardımcısının devam işaretine rağmen verdiği faul kararı hatalıydı ve Fenerbahçe’nin mutlak gollük bir atağını kesti. Ufukhan’ın Uğur Boral’a yaptığı hareket kasıtlı ve arkadan bir tekmeydi, ihtar değil ihraç olmalıydı. Fenerbahçe’nin penaltı beklediği pozisyonda Uğur Boral’a yapılan harekette ihlal yoktu.

        Erman Toroğlu; Dünyanın neresinde olursa olsun bu oyuncuyu atmayacak hakemin lisansını iptal ederim. Bu pozisyona sarı verirsen, ben Futbol Federasyonu olsam bu hakemi çağırır bana şunu bir anlatsana derim. MHK’da görev alanlar yalnızca hakemlik yapmışlar.. Dünyanın neresinde olursa olsun bu kırmızı kart. Sen bunu atmıyorsun, sarı kart gösteriyorsun. Adam tekmeyi zor yetiştirdi ya… Senin hakkın yok affetmeye… Çünkü o rakibine vuruyor. Ancak Fenerbahçeli oyuncu affedebilir. Senin hakkın değil.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ