Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bunlar da Meclis'in üniversiteli çaycıları

        Bunlar da Meclis'in üniversiteli çaycıları

        Meclis'te üniversite mezunu 50 çaycı, odacı, garson, bulaşıkçı var. Bu personelin şeflerinin ise lise mezunu olduğu belirtildi.

        Meclis'te üniversite mezunu 50 kişi çaycı, garson, odacı, bulaşıkçı olarak görev yapıyor. CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan, Meclis'te yardımcı hizmetlerde çalışan üniversite mezunlarının listesini çıkardı. Özcan'a göre, "TBMM Başkanlığı, lise mezunlarına verdiği kadrolarla üniversite bitirenlere amirlik yapmasına göz yumuyor. Ayrıca, üniversitelilere 'genel idari hizmet' kadrosu verilmediği için hayatları boyunca müstahdem kalmasına göz yumuyor."

        Divan'ın yetkisi var

        Özcan'ın, listesine göre, 50 kişi arasında, Anadolu Üniversitesi'nin işletme, maliye, sosyal bilimler, turizm ve işletme, halkla ilişkiler, muhasebe mezunları yer alıyor. Bunlardan 22'si 'hizmetli' olarak çalışıyor. Çay ocaklarında çalışan ve garsonluk yapanların toplam sayısı 18. Bir 'pastacı', bir aşçı, bir bekçi-kaloriferci var. Üç kişi de teknisyen yardımcısı olarak görev yapıyor. Özcan, üniversite mezunu çalışanların Meclis'te nasıl yükselebileceklerini de mercek altına aldı. Özcan'a göre, TBMM Başkanlık Divanı'nın bu kişileri 'yardımcı hizmetli' sınıfından 'genel idari hizmetler' sınıfına geçirme yetkisi bulunuyor.

        Hülya KARABAĞLI / ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ