Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni yılda kurşunsuz yakıt

        Bakan Pepe, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, kalitesiz kömür ile bacalarında filtresi olmayan sanayi tesisleri ve bakımı yapılmayan araçlardaki egzozlardan çıkan gazların çok ciddi hava kirliliğine neden olduğunu söyledi.

        Egzozun, bakımının iyi yapılması halinde bile mazottaki kükürt oranının çok yüksek, kurşunun ağır metal olarak insan sağlığı açısından en tehlikeli maddelerden biri olduğunu ifade eden Bakan Pepe, “Türkiye'de 1 Ocak 2007'den itibaren kurşunsuz ve kükürtsüz yakıt kullanılacak” dedi.

        Avrupa ve dünyadaki gelişmiş ülkelerin, insan sağlığını tehdit eden gazlara karşı tedbirler aldığını anımsatan Pepe, şoförlere seslenerek, şöyle dedi:

        “Yaklaşık 20 gün sonra kurşunsuz ve kükürtsüz yakıt kullanacaksınız. Bunu çocuklarınızın, kentlerde yaşayan çocukların sağlığı için yapacaksınız. Bu kararı onun için verdik. Bu standartları daha da sıklaştırıyoruz ve limitleri daha da aşağıya çekiyoruz. Ankara ve İstanbul'da çok eski araçların trafikte olduğunu görüyoruz. Biraz önce Minibüsçüler Derneği Başkanı Kocaeli'ndeki bütün araçların yenilendiğini söyledi. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum.”

        “HUZURU BOZMAK İSTEYENLERE 'DUR' DİYİN”

        Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AKP hükümetiyle birlikte ülkede 4 yıldır huzur ve ekonomik istikrarın bulunduğunu söyledi. Minibüsçüler Derneği'nin üyelerine, “Türkiye'de milletin huzurunu, barışını ve kardeşliğini bozmak isteyen birtakım kötü niyetlilere hep birlikte 'dur' diyin” diye seslenen Pepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Türkiye'nin aydınlık, parlak geleceğinde çoluk çocuğumuzun, bu bayrağın altında özgür, medeni şekilde refah içinde yaşaması için Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrara ihtiyacı vardır. Bunu da biz, milletimizin desteğiyle yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ