Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Musul ve Kerkük Türk toprağıdır'

        DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Denizli mitinginin ardından yazarlarla yemek yerken, ilginç çıkışlarına bir yenisini ekledi. Daha önce "Yozgat’la Kerkük’ün kaderi bir olacak" diyen Ağar, "Denizlili tekstilci Musul ve Kerkük’te malını gümrüklü mü satacak?" şeklindeki soruya gülerek, "İnsan kendi toprağına gümrüklü girer mi?" yanıtını verdi. Ağar’ın çeşitli konulardaki değerlendirmeleri şöyle:

        AB VE SEÇİM

        Fransa ve Almanya’nın birlikteliği sanki AB için imtiyazlı ortaklık çabası gibi görülüyor. Bu olamaz. Kararlılık gerekiyor, başa baş dişe diş müzakere gerekiyor. Hükümetin bu şartlar altında yeni politikalar oluşturmasında zorluk var. Türkiye’de güçlü bir kondisyona sahip hükümet olmalı. Bu nedenle bahar başında hemen seçim yapalım.

        PKK’YA MESAJ

        Eğer terör örgütüne mayısa kadar durun, sonrası Allah kerim, gibi bir mesaj gönderilmişse bu çok tehlikeli. Bunu söyleyen Irak Devlet Başkanı’nın sözcüsü ve buna bugüne kadar da yalanlama gelmedi. Mayıs’a kadar mesajını gönderenin mevcut iktidar olduğunu söyleyen de aynı sözcü. Hükümet bir söz vermişse arkasında durmalı.

        EMİNE HANIM’IN TÜRBANI

        Başbakanın, eşinin türbanı ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki tartışmada söyledikleri alışagelmiş gaflarından biri. ’Başını açsın’ demek doğru bir şey değildi. O hanımefendinin kendi özgürlük alanı ile ilgili şahsi karar. Ama o teklife Başbakan’ın verdiği cevap da yanlış.

        GÜMRÜKSÜZ GİRİŞ

        (’Denizlili tekstilci Süleymaniye ve Musul’a gümrüklü mü gümrüksüz mü girecek’ sorusu üzerine) Gülerek "İnsan kendi toprağına gümrüklü girer mi?"

        ÖNCELİK MUHALEFETİN

        Hedefimiz de tek başına iktidar. Biz şu anda iktidarda olduğu için daha çok AKP’yi eleştiriyoruz. Ama hiçbir partiye karşı ön yargılı olmamakla beraber tercihim muhalefet partileridir.

        Vitamin takviyesi

        Önceki günkü Denizli mitinginde sesi kısılan Ağar’ın yardımına eşi yetişti. Vitamin ilacı katkılı portakal suyu hazırlayan Emel Ağar içmesi için eşine ısrar etti.

        Şükrü KÜÇÜKŞAHİN /HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ