Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "AB-Türkiye ilişkisi yanardağ üzerinde dans"

        Fransız ekonomi gazetesi Les Echos, Kıbrıs dosyasının Türkler ile Avrupalılar arasında artan sevgisizliği ortaya koyduğunu öne sürerken Birlik’te Türkiye’nin AB geleceği konusunda görüş ayrılıklarının olduğunu belirtti. Gazete, Fransa ve Almanya’nın daha katı bir tutum istediğini kaydetti.

        Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin girdiği kritik dönemeç, AB basınında artan bir ilgi uyandırıyor. Fransız ekonomi gazetesi Les Echos, Kıbrıs dosyasının Türkler ile Avrupalılar arasındaki artan sevgisizliği ortaya koyduğunu öne sürerek “Yanardağ üzerindeki dans” yorumunu da yaptı.

        Les Echos gazetesi, dış haberler yazı işleri müdürü Françoise Crouigneau imzası ile “Avrupa Birliği-Türkiye: yanardağ üzerindeki dans” başlıklı bir yorum yayınladı. Kıbrıs dosyasının Türkler ile Avrupalılar arasında artan sevgisizliği ortaya koyduğunu öne süren gazete, Avrupa Komisyonu’nun 8 başlığı dondurma önerisinin etkilerinin olacağını belirtti.

        AB üyesi 25 ülkenin Türkiye’nin AB geleceği konusunda bölündüğünü kaydeden gazete, Fransa ve Almanya gibi üyelerin daha katı bir yaklaşım isterken aralarında İngilizlerin başı çektiği, Türkiye’ye en çok destekleyen ülkelerin ise, daha da yumuşak bir tutum talep ettiğini kaydetti.

        Fransız gazetesi, Türklerin halen AB maratonunun değer olup olmadığını açık bir biçimde sormaya başladıklarını belirtti.

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ