Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne saldırı

        Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Özcan Şahin'in 2 Aralık Cumartesi günü elçilik bahçesinde beline isabet eden mermiyle yaralandığı, Ankara'ya getirilerek ameliyat edilen Türk diplomatın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Özcan Şahin'in 2 Aralık günü saat 16.00 sularında elçilik bahçesinde beline isabet eden bir mermiyle yaralandığı belirtildi.

        Bağdat'ta derhal hastaneye kaldırılan Şahin'in durumu konusunda yapılan tetkikler neticesinde "belinin sağ tarafından ve böbrek hizasından giren bir merminin organlarına, omuriliğine ve kemiklerine zarar vermeksizin 10 santimetre ilerleyerek belinin sağ tarafında durduğunun" belirlendiği kaydedildi.

        Açıklamaya göre, hastane yetkililerinin söz konusu mermi çekirdeğinin Bağdat'taki mevcut imkanlarla çıkartılmasının mümkün olmadığını kaydetmeleri üzerine Dışişleri Bakanlığı, Şahin'in Ankara'ya naklini kararlaştırdı.

        Başbakanlığın uygun görmesiyle Hava Kuvvetlerince görevlendirilen CASA tipi askeri bir ambulans uçağıyla dün Ankara'ya getirilen Şahin'in Sağlık Bakanlığınca alınan tertipler çerçevesinde ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi.

        Şahin'in dün akşam ameliyat edildiği, sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edilmesi için işlemlerin başlatıldığı da kaydedildi.

        Dışişleri Bakanlığı açıklamayla, Şahin'in Bağdat'tan getirilmesi ve tedavisinde emeği geçen Başbakanlık Acil Durum Yönetimi, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve hastane yetkililerine teşekkürlerini de iletti.

        AP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ