Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan, yılın devlet adamı seçildi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yılın Devlet Adamı”, Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn de “Yılın AB Bürokratı” seçildi.

        Türkiye İş Kadınları Derneği, Avrupa Gazeteciler Cemiyeti ve True dergisinin Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine katkı sağlayan ve Türk insanının yaşam kalitesinin artırılmasına hizmet eden kişi ya da kurumlara verdiği “Türkiye Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yılın Devlet Adamı” seçilirken Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn de “Yılın AB Bürokratı” ödülüne layık görüldü. Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp “Yılın Diplomatı”, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili de “Yılın Yabancı Diplomatı” seçildi.

        Yapılan açıklamada, diğer ödüller ise şu şekilde sıralandı:

        “-Yılın Yabancı Devlet Adamı: Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski,

        -Yılın Kurumu: Türk Tarih Kurumu,

        -Yılın Bürokratı: Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar,

        -Yılın Belediye Başkanı: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

        -Yılın Sivil Toplum Örgütü: TÜSİAD,

        -Yılın İş Kadını: Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan,

        -Yılın İş Adamı: Afken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın,

        Seçici kurul ayrıca Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ve Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya “Eğitime Katkı”, Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer’e “Kültür Sanat”, New York Cornell Üniversitesi Bölüm Başkanı Frank Chervenak’a “Bilim Sağlık” ve İstanbul Les Ottoman Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Kerimoğlu Aysal’a da “Turizme Katkı” alanında “Kurul Özel Ödülü” verilmesini kararlaştırdı.

        Açıklamaya göre 2006 yılı Türkiye Başarı Ödülleri, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 24 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ