Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rahip cinayeti örgüt işi mi?

        Rahip Santoro'yu öldüren 16 yaşındaki O.A.'nın cinayetten önce ABD ve Fransa ile internet üzerinden görüştüğü ortaya çıktı.

        Trabzon'da Katolik rahip Andrea Santoro'yu öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan 16 yaşındaki O.A.'nın, cinayetten önce internet üzerinden ABD ve Fransa ile görüştü ortaya çıktı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Şubat 2006 tarihinde Santa Maria Kilisesi Katolik Rahibi Andrea Santoro'yu öldüren lise öğrencisi O.A.'nın azmettirilmiş olma ihtimali üzerinde duruyor. Verilen cezaya rağmen soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, cinayet öncesinde O.A.'nın kullanıldığı değişik mail adreslerini ve msn kodlarını Microsoft'a ileterek, adresler üzerinden bağlantı kurulan yerlerin tespitini istedi. Microsoft, O.A.'nın bağlantı kurduğu 77 bilgisayarın IP numarasını belirleyerek, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

        Bakanlık devrede

        Savcılık, ADSL bağlantılarından hareketle bilgisayarların kimlere ait olduğunun saptanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na inceleme yaptırdı. İnceleme sonucunda O.A.'nın ABD ve Fransa ile internet üzerinde görüştüğü ortaya çıktı.Genç, Adalet Bakanlığı aracılığıyla bu ülkelerin adli makamlarına yazı gönderip, belirlenen IP numaralarının kimlere ait olduğunun tespit edilmesini istedi. Bakanlık ülkelerden yanıt bekliyor.

        Enis YILDIRIM /SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ