Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol The Times: Kadıköy Cehennem gibi - Futbol Haberleri

        İngiliz gazetesi, "Boğaziçi kavgası gecenin sıcaklığında hırsları körükledi. Boğaz’dan İstanbul’un Kadıköy semtine doğru bir tehdit havası yığıldı. Futbol düşük seviyedeydi, ama eğlence BAFTA ödülüne layıktı" yorumunu yaptı.

        İNGİLTERE’nin ünlü gazetesi The Times, "Cehenneme hoşgeldiniz? Türk futbol fırınının içi" manşetiyle, F.Bahçe-G.Saray derbisindeki çirkin olaylara üç sayfa yer verdi. The Times, "Boğaziçi kavgası gecenin sıcaklığında hırsları körükledi" başlıklı yazısında F.Bahçe-G.Saray maçının en patlayıcı derbilerden biri olduğunu bildirdi.

        "Şükrü Saracoğlu Stadı cehennem olmayabilir, ama Boğaz’dan İstanbul’un Kadıköy semtine doğru bir tehdit havası yığıldı" diye yazan gazete, stattaki atmosferle dalga geçerek "Futbol düşük seviyedeydi, ama eğlence BAFTA ödülüne layıktı" yorumunu yaptı.

        Türkiye’de normal

        "Taraftar havaya tabanca sıktı. Maç başladığında hastanedeydi" başlığını kullanan The Times, sahada G.Saray bayrağı diken Graeme Souness ve Dean Saunders’ın G.Saray-F.Bahçe derbi heyecanını yaşayanlar arasında olduğuna dikkat çekti. Derbi rekabetine değinen The Times, Mondragon’a ses bombası atılmasını ve Erik Gerets’in başından yaralanmasını anlatırken, futbolcularla, seyircilerin 2 bin güvenlik görevlisiyle nasıl birbirine girdiğini ayrıntılarıyla yansıttı. Basın toplantısında başı yaralı Gerets’e kimsenin başının nasıl olduğunu sormadığını yazan gazete, Türkiye’de bunun normal karşılandığı belirtti.

        Çatışmaları anlattı

        The Times, birçok G.Saray ve F.Bahçeli taraftarının Türk futbolunun İngilizler tarafından lekelendiğine inandığına işaret etti. Gazete iki takım taraftarları arasındaki çatışmaları anlatırken, 2001 yılındaki maç gecesi Friends adlı bir barın önünde dört kişinin bıçaklandığına değindi. Pazar gecesi de F.Bahçeli bir taraftarın bir tabancayla hastanelik olduğunu belirtti.

        Türk futbolunun Chelsea’si F.Bahçe

        THE Times, F.Bahçe’nin adının karıştığı şike skandalına değinirken, uluslararası bir forvet oyuncusunun yatağına 250 bin dolar atılması iddiasının olaya entrika soktuğunu belirtti. Bu sezon taraftarlar arasındaki antipatinin arttığına değinen gazete şu ifadeleri kullandı: "F.Bahçe Türk futbolunun Chelsea’si. Artık işçi sınıfı takımı değiller. Cihan Oskay’ın iddialarının böyle büyük bir tepki yaratması sürpriz olmadı." Gazete, Cihan Oskay’ın hayatından endişe edildiğini de bildirdi. Hürriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ