Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Buna göre, Türkiye Diyanet Vakfı kurban bedelini 240 YTL, Kızılay Derneği 225 YTL, Türk Hava Kurumu (THK) ve Mehmetçik Vakfı ise 220 YTL olarak açıkladı.

THK, Et ve Balık Kurumu kombinalarında modern ve hijyenik koşullarda, veteriner denetiminde, dini vecibelere uygun, THK personeli ve noter huzurunda vekaletle kurban kesimi yapacak.

THK'nın kurban bedeli için 220 YTL, yurt dışındaki vatandaşlar ise 155 dolar veya 120 Avro ödeyecek. Bu bedel “www.thk.org.tr” internet adresinden kredi kartıyla ödenebileceği gibi Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, HSBC, Finansbank, Denizbank, Fortis, Oyakbank, Şekerbank, TEB şubelerine de yatırılabilecek

Vatandaşlar kurban bedellerini, Ankara'da THK Genel Başkanlığına ya da Türkiye'deki 495 THK şubesine de makbuz karşılığı verebilecek.

Kurban bedelleri, bankalar aracılığıyla 29 Aralık 2006 Cuma günü saat 17:30'a; internet, THK Genel Başkanlığı veya şubeler aracılığıyla ise 01 Ocak 2007 Pazartesi günü saat 16:00'ya kadar yatırabilecek.

ANKARA'DAKİ VATANDAŞLARA KAPIYA KADAR HİZMET

Ankara'da yaşayan, ancak rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamayan ya da iş yoğunluğu nedeniyle vakit ayıramayan vatandaşlar, “ALO THK 444 0 845” numaralı telefonu arayarak, kurban bedellerini, evleri veya iş yerlerinden makbuz karşılığı ödeyebilecekler. GSM poslar sayesinde ödemeler kredi kartıyla da yapılabilecek.

Vekaleten kurban kesiminin gerçekleşmesinin ardından cep telefon numarası ve e-posta adresi bulunan bağışçılara, kısa mesaj veya elektronik postayla bilgi verilecek. Ayrıca yardımsever vatandaşlara “noter onaylı kesim tutanağı ve teşekkür mektubu” gönderilecek.

THK, kesilen kurbanların etlerinin tamamını önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kavurma yaptıracak. Kavurmalar, yıl içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara mülki amirler aracılığıyla dağıtılacak. Kurum, 2007'de 100 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyor.

THK, 2006'da Edirne, Batman ve Diyarbakır sel felaketlerinde zarar gören vatandaşlar başta olmak üzere, 55 bin 320 aileye kurban etlerini kavurma olarak dağıtmıştı.

MEHMETÇİK VAKFI

Şehit Mehmetçiklerin yakınlarıyla gazi ve engelli Mehmetçiklere ve çocuklarına destek olmak isteyenler, kurbanlarını vekaleten Mehmetçik Vakfı'na bağışlayabilecek.

Vakıf, kurban bedelini 220 YTL, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için 150 dolar veya 120 Avro olarak belirledi.
Kurban bedelleri, “www.mehmetcik.org.tr” internet sitesinden kredi kartıyla ödenebilecek ya da Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi, Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi, İş Bankası Balgat Şubesi, Oyakbank Çankaya Şubesi, Finansbank Necatibey Şubesi'ne havale yapılabilecek. Vatandaşlar, YTL için 1996, dolar için 1997, avro için 1998 hesap numaralarına kurban bedellerini yatırabilecek.
Kurban bağışı için son tarih 29 Aralık saat 17.00, EFT için son tarih 29 Aralık saat 12.00 olarak belirlendi. Bağış bedeli alındığında ve kurban kesildiğinde, vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj gönderilecek.
Vekalet kurbanlar, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, vakıf personeli huzurunda, veteriner denetiminde, noter gözetiminde, din görevlileri nezaretinde ve dini vasıflara uygun olarak kesilecek.
Bağışçılara “noter onaylı kesim tutanağı ve teşekkür belgesi” de gönderilecek.
KIZILAY DERNEĞİ

Kızılay Derneği, kurban bayramı için “İnsan hayatı kutsaldır. İlk kurban hayat kurtarmıştı. Kızılay'a bağışlayacağınız kurbanlarınızla hayat kurtarın” sloganıyla bir kampanya başlattı.
Kampanya çerçevesinde Türk Kızılayı'na bağışlanacak kurbanlar, Et ve Balık Kurumu'nun kasapları tarafından dini vecibelere uygun, hijyenik koşullarda, dualar eşliğinde kesilecek. Kesim sırasında vekalet veren kişinin ismi de okunacak ve yapılan işlemler noter huzurunda gerçekleştirilecek.
Kurban bedeli, için yurt içindeki vatandaşlar 225 YTL, yurt dışındaki vatandaşlar ise 160 dolar ya da 125 Avro olarak belirlendi. Kurban bedelleri, 29 Aralık Cuma gününe kadar ödenebilecek.
Vatandaşlar, kurban bağışlarını, “www.kizilay.org.tr” adresinden kredi kartıyla ya da Türkiye'nin her tarafından ücretsiz ulaşılabilen Türk Kızılayı Çağrı Merkezi numarası 168'i arayarak çok kısa sürede yapabilecekler.
Kurban bedelleri, ayrıca Ziraat Bankası-Kızılay, Halk Bankası-Girişimci, Vakıfbank-Kavaklıdere, Türkiye İş Bankası-Taksim, Yapı Kredi Bankası-Taksim, Garanti Bankası-Ankara, Akbank-Taksim, Oyak Bank-Yenişehir, Finansbank-Ankara, TEB-Meşrutiyet, Şekerbank-Gümüşsuyu, HSBC-Kızılay, Fortis Bank-İstanbul, Denizbank-Mithatpaşa, Alternatif Bank-Elmadağ, Turkish Bank-Merkez, Tekstil Bank-Merkez, Tekfenbank-Taksim, Anadolu Bank-GOP, BankAsya-Kızılay, Türkiye Finans Katılım Bankası-Ankara şubelerinden 2868 kodlu banka hesap numaralarına da yatırılabilecek.
Kurban etleri, Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 2,5 kilogramlık kutulara konulacak ve yıl boyunca Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak. Kutuların üzerinde 'satılamaz' ibaresi bulunacak. Bağışta bulunanlara da yarım kilogramlık birer paket kavurma gönderilecek.

DİYANET VAKFI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca ortaklaşa yürütülen ”Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi” kampanyası kapsamında, yurt içi ve yurt dışındaki kesim merkezlerinde kurbanlar, komiteler nezaretinde dini esaslara uygun olarak kesilecek.
Kurban bedeli, bütün masraflar dahil olmak üzere 240 YTL, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için 170 dolar ya da 130 Avro olarak belirlendi.
Bağışçılar, kurban bedellerini Vakıfbank ve Halk Bankasının bütün şubelerinde açtırılan “Türkiye Diyanet Vakfı kurban hesabına” yatırabilecek. Vakıfbank ve Halk Bankası şubelerinin bulunmadığı yerlerde ise en yakın il veya ilçe müftülüklerine müracaat edilebilecek.
Ayrıca, “www.diyanetvakfi.org.tr” sitesinden kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek. Sitede, kredi kartı sahiplerinin, kurban bağış bedellerini, faiz hükmüne girmemesi için süresi içinde ödemeleri gerektiği uyarısı yer alıyor.
Gurbetçiler kurban bedellerini, Almanya'da Din Hizmetleri Müşavirliğince Commerzbank Köln'de açtırılan “Türkische Botschaft Commerzbank Köln, Blz: 37040044, Konto Nr: 121163000” nolu; Hollanda'da ise ABN AMRO Bankası'nda açtırılan “ABN AMRO-DEN HAAG-KURBAN 45.61.65.509” nolu hesaba yatırabilecek. Diğer ülkelerde ise Din Hizmetleri Müşavirliğince açtırılan kurban hesaplarına ödeme yapabilecek.
Bağışçıların, isim ve adreslerinin yazılı olduğu banka dekontu veya fotokopisini bağlı bulundukları müşavirlik veya ataşeliğe kendilerinin veya din görevlilerinin eliyle ulaştırmaları gerekiyor.
Kampanyaya, yurt içinden katılan vatandaşlar kurban bedellerini en geç 29 Aralık 2006 Cuma, yurt dışından katılan vatandaşlar ise 22 Aralık 2006 Cuma mesai bitimine kadar ödeyebilecek. Bu tarihlerden sonra para yatıran vatandaşlar için kurban kestirilemeyecek ve paraları iade edilecek.
Kurban etleri ihtiyaç sahibi, yoksul ve muhtaç vatandaşlarla soydaş ve dindaşlara dağıtılacak. Dağıtılması mümkün olmayan etler de nakde çevrilerek bedelleri, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi yardım olarak ulaştırılacak.
Ayrıca kurbanlarının Pakistan, Afganistan veya Afrika'da kesilmesini arzu eden vatandaşların, kurban bedellerini yatırırken banka dekontuna bu isteklerini yazdırmaları gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME