Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Enkazdan 8 kişi kurtarıldı

        Diyarbakır’ın Ofis semtindeki askeri lojmanlarda bulunan bir binada kalorifer kazanın patlaması sonucu binanın yarısı çöktü.8 kişi kurtarılırken, enkazın altında 8 kişinin daha bulunduğu tahmin ediliyor. Olayla ilgi geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kazanı tamir eden usta gözaltında.

        Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezindeki Kurtoğlu Askeri Lojmanları’nda bir binanın kazan dairesinde kalorifer kazanının patlaması sonucu, binanın yarısında çökme meydana geldiği belirtildi.

        Arama-kurtarma çalışmalarında8 kişi yaralı olarak kurtarılırken, enkaz altında 8 kişinin daha bulunduğu tahmin ediliyor. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliği'nden bir ekip, Diyarbakır'a gelerek eğitilmiş köpeklerle kurtarma çalışmalarına katıldı.

        Çalışmalara zaman zaman ara verilerek, tamamen sessiz bir ortam sağlandıktan sonra hassas ses cihazlarıyla enkaz altında kalanların yerlerinin belirlenmesine çalışılıyor.

        Binada oturanlardan büyük bir bölümünün mesaide olması ve çocukların da

        okula gitmesi nedeniyle daha büyük bir facianın önlendiği bildirildi.

        Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların

        sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        USTA GÖZALTINDA

        Bu arada patlayan kalorifer kazanını dün tamir eden bir kişi gözaltına alındı. Patlayan kalorifer kazanında, dün akşam saatlerinde M.B. tarafından bakım ve onarım yapıldığıbildirildi. Bugün kalorifer kazanında patlamanın meydana gelmesi nedeniyle M.B.'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ