Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti, Köşk'ü mercek altına alıyor!

        Bugüne kadar Köşk seçimleri öncesinde nasıl bir süreç yaşandığını irdelemek amacıyla çalışma başlatan AK Parti Genel Merkezi, alınan karar doğrultusunda Meclis arşivlerini inceleyecek.

        AK Parti Genel Merkez yönetimi, 2007 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde harekete geçecek. Çankaya Köşkü'ne çıkacak ismin tartışıldığı günlerde çalışmalarını geçmiş dönemdeki seçim süreçleri üzerinde yoğunlaştıracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Nisan'dan önce konuşmayacağız' dediği Köşk seçimleri için yapılan polemiklere katılmama kararı alan AK Parti, Nisan ayı öncesinde ajandasını daha önceki dönemlere ilişkin belgelerle dolduracak.

        AK Parti Genel Merkezi bu amaçla bir araştırma ekibi oluşturacak. Başbakan Erdoğan'ın belirleyeceği 'arşiv komitesi', Köşk seçimleriyle ilgili tarihsel bir araştırma yapacak. AK Parti, Köşk seçimleri öncesinde 'Kimler ne söyledi?', 'İktidar partileri ile muhalefet partilerinin tutumu ne oldu?', 'Türkiye'de nasıl tartışıldı?', 'Liderlerin birbirlerine yönelik eleştirileri hangi noktada yoğunlaştı?', 'Tartışma konuları nelerdi?', 'Mevcut Cumhurbaşkanları ne söyledi?', 'Cumhurbaşkanı adayı olarak görülen isimler ne konuştu?' sorularına cevap arayacak. Arşiv ekibi daha sonra çalışmaları bir rapor haline getirerek Başbakan Erdoğan ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'na sunacak.

        Başbakan Erdoğan ve parti yönetimi, geçmişte yaşanan tartışmaları ve değerlendirmeleri göz önünde bulundurarak muhalefete cevap verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ