Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tarikat cinayetinden aşk çıktı

        Şanlıurfa’da, eşine áşık olan Rufai tarikatı şeyhinin talimatıyla öldürüldüğü ileri sürülen Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü’nde geçici işçi İsmail Hikmet Öncel (43) davası, tarikatın zikir görüntülerinin kaydedildiği CD’nin mahkeme dosyasına girmesiyle yeni bir boyut kazandı. Şubat ayında gittiği düğünde tabancayla öldürülen Öncel’in katil zanlısı olarak bacanağı İbrahim Bakır ile tarikat şeyhinin ağabeyi Mustafa Tüker tutuklandı.

        Eşinin evi terk etmesi üzerine İsmail Hikmet Öncel, Şeyh Tüker’in yanına gitti ve onu eşinin evi terk etmesinden sorumlu tutarak tartıştı. İlişkinin öğrenildiğini düşünen Şeyh de, iddiaya göre, İsmail Hikmet Öncel’in bacanağı İbrahim Bakır’la ağabeyi Mustafa Tüker’e Öncel’i tabancayla öldürttü. Cinayet, Şeyh’in evlenecek kardeşi İbrahim Halil Tüker’in kına gecesinin yapılacağı 26 Şubat’ta gerçekleştirildi. 15 kurşunla vurulan İsmail Hikmet Öncel, kına gecesinin yapıldığı bağ evinin arkasına gömüldü.

        Anadolu’nun ilk tarikatı

        Rufai tarikatı, 12. yüzyılın ortalarında Seyit Ahmed-ür Rifai liderliğinde Basra ile Bağdat arasında Rufai kabilesi tarafından kuruldu. Türkiye’de 45, dünyada ise 150 bin müridi olduğu tahmin edilen tarikatın Basra’dan sonra ikinci merkezi olarak Şanlıurfa gösteriliyor.

        Hasan KIRMIZITAŞ-HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ