Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Hükümet Bengi'yi önerdi

        TRT Genel Müdürlüğüne, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr.Hilmi Bengi'nin atanmasına ilişkin kararnamenin Çankaya Köşkü'ne gönderildiği öğrenildi.

        Edinilen bilgilere göre, TRT Genel Müdürlüğüne, Bengi'nin atanmasına ilişkin

        kararname için bakanların imzaları tamamlandı.Kararnamenin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulmak üzere Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği bildirildi.

        HİLMİ BENGİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

        Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr.Hilmi Bengi, 1959

        yılında Karaman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu'ndan mezun olan Bengi, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde doktora yaptı. Milli Güvenlik Akademisinden mezun olan Bengi, Kamu Diplomasisi Kursu ve Londra'da yabancı dil kursu gördü.

        Gazeteciliğe 1981 yılında Sabah Gazetesi'nde muhabir olarak başlayan Bengi, Yankı Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürlüğü, Tercüman Gazetesi'nde Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı yaptı. Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı

        ve Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevlerini yürüten Hilmi Bengi, 26 Mart 2003

        tarihinde yapılan Genel Kurul'un ardından Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevine getirildi.

        Evli ve 2 çocuk babası olan Bengi'nin, ''Gazeteci, Siyasetçi ve Fikir Adamı Olarak Hüseyin Cahit Yalçın'' adlı kitabı ve mesleki konularda yazıları bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ