Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yaşlılar chat başında!

        Narlıdere Dinlenme ve Bakım Evi sakinleri, huzurevi bünyesinde hizmet veren internet kafe sayesinde yakınlarıyla sanal ortamda görüntülü olarak sohbet ediyor.

        Dinlenme ve bakım evi yetkilileri, huzurevinde kalanlar için aile ve yakınlarıyla internet üzerinden görüşmelerini sağlamak amacıyla uygulama başlattı.

        Narlıdere Halk Eğitim Merkezi bilgisayar uzmanı Deniz Tansuk, bilgisayar venternet kullanımını öğrenmek için açılan kursa geçen yıl 70 yaşlının katıldığını, bu dönem ise 64 kişinin ilgi gösterdiğini söyledi.

        Tansuk, huzurevi bünyesinde öncelikle internet kafe oluşturulduğunu, 2.5 aylık dönem kurslarında bilgisayar ve internet kullanımı eğitim verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

        ''Sakinlerimiz, böylelikle şehir dışı ve yurt dışındaki çocuk ve torunlarıyla internet üzerinden görüntülü sohbet edebiliyor. İnternet kafede 6 bilgisayar bulunuyor. Dizüstü bilgisayarı bulunanlar burada kullanabilirler. Kafe 09.00-23.00 saatleri arasında açık. Çok yararlı olduğuna inanıyorum.''

        ''BU SAYEDE HASRET GİDERİYORUM''

        Narlıdere Dinlenme ve Bakım Evi'nde kalan 75 yaşındaki emekli öğretmen Zerrin Dikişoğlu, üç çocuğunun gurbette olduğunu, telefonla da fazla görüşme

        imkanını bulamadığını belirtti. Dikişoğlu, bilgisayar ve internet kursu sayesinde

        bilgisayarı öğrendiğini anlatarak, şöyle konuştu:

        ''Çocuklarımı hem görme, hem de konuşma imkanına sahip olduğum için çok mutluyum. Çocuklarımın hem yüzünü görüyorum, hem seslerini duyabiliyorum. Çok mutluyum. Bu sayede hasret gideriyorum. Ayrıca bu yaptığım iş için övgüler aldım. (Anne bunu da başardın) diyorlar. Çok mutluyum.''

        Dikişoğlu, chat dışında da hem internet kullanarak dünyayı tanıdıklarını, hem de çok rahat bir ortamda iyi vakit geçirme imkanına sahip olduklarını ifade etti. Dikişoğlu, ''Gazete okuyoruz, internetten alış veriş yaparak, uçak ve tiyatro bileti de alabiliyoruz. İnternetten oyun oynayabiliyoruz. Çok güzel bir imkan'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ