Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Okulda deney sırasında patlama

        Çukurova Elektrik Anadolu Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü 12. sınıf öğrencileri, okulun Elektronik Bölümü atölyesinde deney yaparken patlama meydana geldi.

        Baskı devre plaketleri yapımında kullanılan tuz ruhu ve perhidrol maddelerinin karışımının fazla olması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen patlama sırasında, büyük korku yaşandı. Patlama sırasında çıkan gazlardan, 22 öğrenci, 1 öğretmen ve 1 hizmetli zehirlendi.

        Öğrencilerden Osman Özmen, Nazife Aksu, Fatih Gedik, Orhan Ertaş, Tuncay Yiğit, Gökçe Akan, Eda Kara, Ufuk Caner, Özcan Tatar, Ufuk Öğe, Şadiye Ölgücü, Volkan Yıldızlı, Gamze Peker, Şenay Buyurgan ve hizmetli Peri Parlak Çukurova Devlet Hastanesine, öğretmen Adem Al ile diğer öğrenciler Devran İşlek, Mehmet Murat Şahbaz, Mustafa Kürkül, Ceyda Şahin, Nazlıcan Akat, Özden Yetenek, Mustafa Kandemir ve Tufan Bahçeci ise Numune Hastanesine kaldırıldı. Zehirlenenlerin sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

        Bu arada, patlamanın meydana geldiği laboratuvar, güvenlik güçlerince inceleme yapılması için kapatıldı. Okul Müdürü Saim Köylüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın, tuz ruhu ve perhidrol maddelerinin karışımının fazla olması nedeniyle meydana geldiğini tahmin ettiklerini bildirdi.

        Köylüoğlu, ilk kez böyle bir olay yaşadıklarını, bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ