KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Akıncı Üssü

Akıncı Hava Üssü, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir hava üssüdür. Akıncı Hava Üssü, 1. Taktik Hava Üssü Komutanlığı'na bağlıdır ve 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nı barındırmaktadır.

Akıncı Hava Üssü'nün yanında TUSAŞ-TAİ'nin uçak üretimi ve uçak bakım merkezi bulunmaktadır. Bu merkezde F-16/C ve F-16/D uçaklarının üretimi yapılmaktadır.

Akıncı Hava Üssü, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Türkiye askeri darbe girişimininin burada planlanması ve koordine edilmesinin üzerine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından kapatılmıştır.

Akıncı Üssü Haberleri

  • 15 Temmuz gecesi Akıncı'ya götürülen 16 isim

    Gündem, 04 Aralık 2016

    15 Temmuz gecesi Akıncı'ya götürülen 16 isim

    Darbe girişimine ilişkin ilk iddianamede, cuntacıların derdest edip Akıncı Üssü’ne götürdüğü komuta kademesindeki isimlere tek tek yer verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başını çektiği listede, 16 kişi bulunuyor

  • 'F-16'lar kalkmasın diye Akıncı Üssü bombalandı' iddiası

    Gündem, 16 Temmuz 2016

    'F-16'lar kalkmasın diye Akıncı Üssü bombalandı' iddiası

    Dün yaşanan darbe girişiminde Ankara'daki Akıncı 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan F-16'ların kalkışlarının önlenmesi için bombalandığı, bu operasyonun da Eskişehir'den gelen F-4E 2020'ler tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi