KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Audi

Audi, Alman Volkswagen grubunun bir markasıdır. Merkezi Ingolstadt, Bavyera'da bulunmaktadır.

Audi’nin içiçe geçmiş dört halkası, kurucusu olan şirketler, Horch, Audi, DKW ve Wanderer'i temsil etmektedir.

1889 yılında kurulan Horch, Almanya’nın en eski otomobil üreticilerinden biridir. Audi’ye adını veren şirket 1909 yılında kendi şirketinden ayrılan August Horch tarafından yapılandırılmıştır.

DKW, 1909’da buhar güçlü makineler üretmek için kurulmuştur.

Wanderer ise değirmen motorundan, daktiloya uzanan geniş bir yelpazede üretim yapmaktadır.

Zaman içinde, otomobil sektöründeki üretim kapasitesi artınca, 1932 yılında Horch, DKW, Wanderer ve Audi birleşerek Audi’nin dört halkasını oluşturmuştur. Kurulan ilk şirketin adı "Auto Union" olarak kararlaştırılmıştır.

II. Dünya Savaşı sonrasında, şirket DKW etrafında ürünlerini sunmaya çalıştı. Ancak iki çekişli motoru o kadar ünlü olamadı. Eylül 1965'de Audi tekrar bir çıkış yaparak 72 beygirlik 4 kapılı sedanını piyasaya sundu.

1980'de piyasaya sunulan ünlü "Quattro" modeli ; İngiliz üretici Jensen'in 1966 yılında ürettiği FF modeliden beri dünyada ilk kez üretilen 4 çekerli binek bir araçtır.Adı Audi Quattro olarak lanse edilen Bu model 5 silindirli turbo motorlu, coupe karoserli bir spor otomobildi. Ayrıca bu modelle birlikte Audi rallilere katılarak yarışlarda 4 çeker sistemini kullanarak ralli tarihinde yeni bir çığır açtı. Üst üstte yarışlarda kazandığı başarılar yüzünden Audi yarışlardan çıkarıldı.Audi bu atılımla teknolojide zirveye oturdu.

Audi 80 modeli ile beraber, tüm modeller "Quattro" özelliğini kazandı. Audi 80'in, 1991 yılında yapılan makyaj çalışmasıyla unutulmaz tasarımı piyasaya sunuldu. Bu model oldukça iyi satış rakamlarına ulaştı.

Gelişen teknoloji ile, Audi dünyanın en gelişmiş motorunu kullanmaya başladı. 1995'de S4 modelinde kullanılan dört çekerli motoru bu döneme damgasını vurdu.

1994'de de dünyanın tamamen alüminyumdan yapılmış ilk seri üretim otomobili olan A8 modelini sunan Audi, bu modeli ile ASF diye adlandırılan(alüminyum uzay kafesi) teknolojisini kullanmaya başladığı ilk araç olmaktadır.Şu anda bu teknolojiye sahip bir diğer aracı R8 tamamen ASF teknolojisi ile üretilmektedir.Ayrıca ortadan konumlu motor ile otomobil tarihinde binek araçlarda çığır açmıştır. 90'ların ortasında yeni serilerini piyasaya süren Audi, dünyanın en kaliteli otomobilleri arasında yerini almıştır.