KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Chery

Chery, Çin’li bir otomobil üreticisidir. Chery Wuhu’nun yerel hükümeti tarafından sahiplenilmiştir.

Chery, 1997 yılında, Çin’in endüstrisi az gelişmiş bir bölgesi olan Wuhu’nun ekonomisine destek olmak için kurulmuştur. İlk fabrikası, Ford Avrupa’dan 25 milyon USD’ye alınan makineleri ve motor teknolojisini kullanmış, 1999’da SEAT’ın Toledo’sunun lisanslı şasisini kullanarak otomobil üretimine başlamıştır. Firma, Çin’in o zamanki kanunlarına göre yasadışı bir firmaydı ve “oto yedek parça sağlayıcısı” olarak kayıtlara geçirilmek zorunda kalmıştı. Firma bu nedenle, otomobillerini Çin’in her tarafında satmak için bir lisans elde edememiştir.

Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) 2001’de Chery’nin %20 hissesini satın alarak, Chery’nin SAIC’nin milli perakende satış lisansını kullanmasını sağlamıştır.

Chery araçlarının tamamına yakınını Çin’de üretmektedir. Chery 2003’te İran’da, Çin’in ilk yabancı otomobil tesisini kurmuş, 2005’te kurduğu bu tesiste, Modiran Vehicle Manufacturing Company’de üretime başlamıştır. Ayrıca 2005’te başka bir Chery tesisi işletilebilir hâle gelmiştir. Chery 2006’nın sonlarına doğru Malezya’da üretime başlamayı ve Maadi – Cairo’daki eski Daewoo Motor’un tesislerinde Speranza markası adı ile araçlarını üretmeyi planlamaktadır.