KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Dream TV

Dream TV, Doğan Medya Grubu'nun yabancı ve Türkçe pop-rock müzik kanalıdır. Arada Türkçe Rap yayını da vermektedir. Kanalın kurucusu ve genel yayın yönetmeni Şafak Ongan, müzik direktörü ise Gamze Elgin'dir.

Müzik Hattı, Evdeki Ses, Punkart, Coke'n Music ve Yüxexes adlı birçok programları bulunmaktadır. Lirix adlı programında ise video kliplerin Türkçe sözlerini yayınlamaktadır. Kanalda video kliplerin yanı sıra sinema programları, Türkiye'deki müzik festivalleri ile ilgili programlar da bulunmaktadır.

15 Mart 2003'de Süper Kanal'ın kapanması ile yayına başlamıştır. Digiturk, D-Smart, Teledünya, Türksat Kablo TV, Filbox ve Türksat 3A'den yayın yapmaktadır.

YAYIN AKIŞI

1 Haziran 2010'da şifresiz yayına geçip uydu yayınına tekrar geri dönmüştür. Ayrıca Nisan 2011'den itibaren iPhone, iPad ve Nokia-Ovi'lerden de izlenebilmektedir. 4 Temmuz 2011 Pazartesi gününden itibaren uydu frekansı değişmiştir; şifresiz olarak 11938 H 27500 parametrelerinden izlenebilmektedir. Ayrıca D-Smart'taki yeri 111. sıraya alınmıştır. 1 Ekim 2012 tarihinde 16:9 yayın formatına geçmiştir. 21 Kasım 2012'de Digiturk 99. kanaldan yayına başlamıştır.

LOGO DEĞİŞİMİ

15 Şubat 2010'da eski Dream TV logosuna geri dönmüştür; fakat yeni logo sol üst köşede daha küçük, daha açık renkli ve yayın içeriği logonun altından kayan yazı ile geçmektedir.