KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Grundig

1945 yılında kurulan Grundig, savaş yıllarında dünyanın en büyük radyo firması olma özelliğiyle adını duyurmuştur. Önceleri Almanya'da lamba üreticilerini denetlemek için kurulan şirket, test ettikleri lambaları kullanarak radyo üretmeye başlamıştır. Ürettiği radyoları Almanya'da dağıtmaya başlayan Grundig, 10 sene sonra dünyanın en önemli radyo üreticilerinden birisi olmuştur. Aynı zamanda televizyon üretmeye de üretmeye başlayan şirket 70'lerde aldığı patentlerle baya ilerlemeyi başarabilmiş fakat uzakdoğu yapımı ürünlerle rekabet edemez hale gelmiştir. Bu rekabet altında araştırma geliştirme etkinliklerine aktarılan kaynakların azalması ile ürün yelpazesini genişletememesi pazar payının daha da düşmesi sonucunu getirmiştir.

1990'lar ve 2000'li yıllarda karanlık çağlarını yaşayan şirket, 2004 yılında İngiliz Alba ve Beko tarafından ortak olarak satın alınmıştır.

2008 yılında Beko şirketin tamamını Alba'dan satın aldı ve Beko Elektronik bölümünün adını Grundig Elektronik A.Ş. olarak değiştirdi. 2009 yılı ortalarında ise Grundig Elektronik A.Ş., Arçelik Anonim Şirketi tarafından devralma yolu ile birleşmiştir. Böylece Grundig yüzde yüz Türk malı olmuştur.

Grundig spora verdiği desteği; Almanya’da 2011’den bu yana Alman Futbol Ligi Bundesliga’nın ilk “resmi teknoloji ortağı” olarak, Türkiye’de ise yine 2011’den bu yana sürdürdüğü Fenerbahçe Voleybol Şubesi sponsorluğu ile devam ettirmektedir.

Grundig Haberleri

  • Yumurta kabuğundan buzdolabı yaptılar!

    Teknoloji, 06 Eylül 2019

    Yumurta kabuğundan buzdolabı yaptılar!

    Almanya'nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA 2019’a katılan Koç Grubu şirketlerinden Grundig, yapımında biyo plastik ve yumurta kabuğu gibi doğal maddelerin kullanıldığı Bio Buzdolabı; balık ağı gibi geri dönüşümlü plastiklerin kullanıldığı beyaz eşyalar, geri dönüştürülmüş pet şişelerle üretilen çamaşır makinesi kazanı gibi sürdürülebilir teknolojilerini sergiledi

  • Bundesliga'nın yeni sponsoru!

    Futbol, 13 Temmuz 2011

    Bundesliga'nın yeni sponsoru!

    Arçelik A.Ş. markalarından Grundig, Almanya Futbol Ligi ''Bundesliga''nın resmi teknoloji sponsoru oldu.