KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Honda

Soichiro Honda, Art Shokai’de çalıştıktan sonra 1938’de kendi piston yaylarını üretmek üzere işe koyulmuştur. Bunları, ilk tasarımını reddeden Toyota’ya satmaya çalışmıştır. İki yıllık çalışma ve daha da rafineleştirdikten sonra Honda, Toyota ile bir sözleşme yapabilmiştir. Toyota’ya ürün vermek için yeni bir tesis inşa etmiş ama kısa süre sonra II. Dünya Savaşı sırasında Honda'nın piston üretimi tesisleri neredeyse tamamen mahvolmuştur.

Soichiro Honda elinde kalanla yeni bir şirket yaratmıştır; ülkesi paraya ve yakıta açken halen temel ulaşım ihtiyacının çözülmediğinin farkındaydı. Üretim tesislerinden faydalanan Honda, bisiklete motor takarak ucuz ve verimli bir ulaşım yolu icat etti. Şirketine Honda Araştırma Enstitüsü Şirketi Ltd. anlamına gelen "Honda Giken Ko-gyo- Kabushiki Kaisha" adını verdi. Honda Motor Company Ltd.’nin Japonya’daki resmi adı Soichiro Honda'nın çabalarının anısına aynı kalmıştır. Honda Motor Co., Japonya’da resmi olarak 24 Eylül 1948’de kurulmuştur.

Merkezi Tokyo'da olan Honda, dünya çapında pek çok ülkede üretim ve satış yapmaktadır. Geçmişten günümüze motor sporlarındaki başarılarıyla da ön plana çıkan Honda, başlarda Amerika ve Kanada'da üretimine başladığı Acura markası ile de ciddi başarılar yakalamıştır.

Motosiklet sektöründe de yine geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma 1959'dan bu yana dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden birisidir.

Ayrıca dünyada ilk kez Hava yastıklı (Airbag) motosikleti üreten firmadır.