KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Türk Telekom

Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi, PTT'nin telekomünikasyon ve posta servislerinin ayrılmasının ardından 24 Nisan 1995 tarihinde Türkiye Devleti tarafından kurulan telekomünikasyon ve posta şirketidir. 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Türk Telekom, Türkiye'nin en büyük entegre telekomünikasyon şirketidir. 2015 tarihinde yeni bir yapılanmayla müşterilerin hızla değişen iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına en güçlü ve en doğru şekilde cevap verebilmek için müşteri odaklı bir yapıya geçiş yapmıştır.

24 Nisan 1995 tarihinde PTT'nin posta ve telekomünikasyon hizmetlerini bırakmasının ardından iki farklı şirket olarak devam etmişlerdir. 2005 yılı Kasım ayında özelleştirme dahilinde şirketin %55'i Suudi merkezli Oger Telekom şirketine 21 yıllığına 6 milyar 550 milyon dolara devredilmiştir.

Yapılan bu devir işlemi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihalesi olmuştur, fakat bu rekor 2013'te İstanbul 3. Havalimanı ihalesinde kırılmıştır.

Devir işlemi sesnasında kablo televizyon yayını ve kablo internet hizmeti Türksat'a, deniz haberleşmesi ve seyir güvenliği hizmetleri de Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne aktarılmıştır.

%30'luk hisse dilimi ise Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na aittir. Geriye kalan toplam %15'lik hisse ise halka arz edilmiştir. Mayıs 2008 itibariyle hisseler Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

Türk Telekom, toplumun bilgiye erişiminde önemli adımlar atmış ve internet kullanımını teşvik edici hizmetler sunmuştur. Bu misyonuyla oluşturduğu "İnternetle Hayat Kolay" projesi, Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya örnek gösterilmiştir.

Türk Telekom Haberleri

  • En romantik basket

    Basketbol, 25 Nisan 2015

    En romantik basket

    Türk Telekom, NSK Eskişehir Basket maçının devre arasında ilginç bir olay yaşandı

  • 'Aylık kullanım teklifleri Avrupa'nın altında'

    Teknoloji, 15 Ocak 2014

    'Aylık kullanım teklifleri Avrupa'nın altında'

    Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca konuştu

  • Türk Telekom'un zirvesinde sürpriz değişiklik!

    İş-Yaşam, 10 Aralık 2013

    Türk Telekom'un zirvesinde sürpriz değişiklik!

    Birden fazla atama yapıldı

    Türk Telekom'a soruşturma!

    İş-Yaşam, 11 Aralık 2013

    Türk Telekom'a soruşturma!

    Şikayet değerlendirildi

    Mutsuz çalışana dikkat!

    İş-Yaşam, 24 Eylül 2015

    Mutsuz çalışana dikkat!

    "Bugünün dünyasında işinden mutsuz birilerini bulmak zor değil. Şirketin sistemine erişim için birilerine rüşvet verip sızmak çok yaygın. Derin internette şirketlerinin sistemine erişim bilgilerini satan çok insan bulabiliyorsunuz"

  • RK'dan Türk Telekom ve TTNET açıklaması!

    İş-Yaşam, 27 Aralık 2013

    RK'dan Türk Telekom ve TTNET açıklaması!

    Soruşturma sonuçlandı, hangi karar alındı?

  • Telekom'dan vize yok!

    Basketbol, 09 Nisan 2011

    Telekom'dan vize yok!

    Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasında Medical Park Trabzonspor'u 84-75 yendi.

  • 9 ayda 9 milyar TL ciro!

    Para, 19 Ekim 2011

    9 ayda 9 milyar TL ciro!

    Türk Telekom'un kârı, TL'nin Euro ve dolar karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51.7 azaldı

    Bütün hisselerin sahibi oldu!

    İş-Yaşam, 04 Ağustos 2015

    Bütün hisselerin sahibi oldu!

    İş Bankası'nın şirketteki hisselerini de alan Türk Telekom Avea İletişim Hizmetleri A.Ş'nin tamamının sahibi oldu

    Telekom'dan deplasman zaferi

    Basketbol, 06 Aralık 2014

    Telekom'dan deplasman zaferi

    Türkiye Basketbol Ligi'nin 9. haftasında Türk Telekom, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 74-62 yendi

  • En çok şikayeti bu sektör aldı

    Teknoloji, 30 Ağustos 2022

    En çok şikayeti bu sektör aldı

    Tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörler belli oldu. Online şikayet platformu Şikayetvar’ın verilerine göre e-ticaret sektörü 2022’nin ilk altı ayında en çok şikayet alan sektör oldu. Toplam şikayet sayısında e-ticaret sektörünü sırasıyla iletişim, internet ve kargo sektörleri izledi.

  • İnternete yeni zam!

    Teknoloji, 01 Haziran 2022

    İnternete yeni zam!

    Sabit internette Türk Telekom’un zamlı yeni tarifeleri yürürlüğe girdi. 2022 yılına yüzde 22’yi bulan fiyat artışlarıyla giren paket fiyatları, bugünden itibaren yüzde 23’e varan oranda yeniden artırıldı. İşte son 6 ayda yüzde 25 ile yüzde 43 arasında değişen oranlarda zamlanan internet paket fiyatları...

  • Ders gibi tablo: İnternet 101!

    Teknoloji, 18 Mayıs 2022

    Ders gibi tablo: İnternet 101!

    Son bir yılda dünyanın sabit internetteki ortalama hızı yüzde 31, Türkiye’nin ise yüzde 35 arttı. Ancak Türkiye’ye dünya sıralamasında yine 101.’lik kaldı!

    Toptan internet zammı 2 ay ertelendi

    Teknoloji, 30 Mart 2022

    Toptan internet zammı 2 ay ertelendi

    BTK tarafından yayınlanan yeni karar kapsamında, Türk Telekom’un toptan internet tarife fiyatlarında yüzde 67 oranında bir zam yapıldı. Zamlı tarifelere dikkat çeken TELKODER, “Tüketiciler önümüzdeki dönemde yüksek internet ve sabit telefon faturaları ödemek zorunda kalacak. Kararın gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı. BTK, yaptığı yeni bir duyuruyla 1 Nisan olan kararın yürürlük tarihini 1 Haziran'a erteledi.

    0850’li hatlarla ilgili önemli çağrı

    Teknoloji, 28 Mart 2022

    0850’li hatlarla ilgili önemli çağrı

    Tüketicilerin bazı tele satış ekipleri tarafından aranarak rahatsız edilmeleri ve yanlış bilgilendirilmeleri nedeniyle 0850’li numaraların suçlu ilan edilmemesi gerektiğini vurgulana TELKODER, “0850’li hatlar güvenilirdir, BTK 0850’li hatlara sahip çıkmalıdır” çağrısı yaptı.

  • Pay Satın Alma Sözleşmesi tamamlandı

    İş-Yaşam, 10 Mart 2022

    Pay Satın Alma Sözleşmesi tamamlandı

    Türkiye Varlık Fonu ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı

  • Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55'i için masada

    İş-Yaşam, 17 Aralık 2021

    Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55'i için masada

    Türkiye Varlık Fonu, azınlık paya sahip olduğu Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin toplam sermayesinin yüzde 55'ini temsil eden paylarını satın almak amacıyla LYY Telekomünikasyon AŞ ile görüşmelere başladığını duyurdu. Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin yüzde 6.68’i Türkiye Varlık Fonu'ndaydı. İş Bankası, Akbank ve Garanti Bankası'ndan KAP'a yapılan açıklamada görüşmelerin 1 Aralık'ta başladığı, yatırımcıların meşru menfaatlerinin korunması amacıyla ertelendiği belirtildi

  • Bankaların elindeki hisseleri istiyor

    Para, 30 Eylül 2021

    Bankaların elindeki hisseleri istiyor

    Türk Telekom'un yüzde 6.7'sini elinde bulunduran Türkiye Varlık Fonu'nun bankların elindeki yüzde 55'lik payı alarak çoğunluk hissedarı olmak istediği bildirildi