KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Tv8 Tarihçe

Tv8, 8 Ağustos 1996 tarihinde MNG Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan, 2013 yılından bu yana Acun Medya ve Doğuş Yayın Grubu ortalıklığında yayın yapan televizyon kanalıdır. Merkez stüdyoları Sarıyer'de bulunmaktadır.

Haber kanalı olarak yayın hayatına başlayan tv8, 2003 yılında format ve logo değiştirerek eğlence kanalları arasına katıldı.

13 Kasım 2013'te yapılan açıklamada kanalın Acun Ilıcalı'ya satıldığı duyuruldu. Doğuş Yayın Grubu'nun da %30 hissesini satın aldığı kanal, %70'lik hisseyi elinde bulunduran Acun Medya tarafından yönetilmektedir.

Acun Medya'ya geçmesiyle beraber tekrardan format değişikliğine giderek tv8 eğlence kanalı oldu. Acun Ilıcalı'nın kanal da haber programlarının bulunmasını istemediğini açıklamasının ardından, bunun sonucu olarak tv8 Ana Haber, HaberAktif gibi haber programları kaldırıldı, tv8'in haber departmanında çalışanların ise işlerine son verilip kanalla yollarının ayrılmasına gidildi. Ayrıca Kanaltürk'ten transfer edilen Telegol programı da yayından kaldırıldı.

Eylül 2014'ten itibaren Acun Medya'daki tüm programlar tv8'e taşındı. Ayrıca kanal İspanya Kral Kupası, İtalya Kupası karşılaşmalarının yayın hakkını satın aldı.

1 Eylül 2014 saat 20.00'ta logosunu, jeneriklerini ve sloganını değiştirdi. Aynı zamanda Digiturk platformu üzerinden de eş zamanlı HD yayına geçti.18 Şubat 2015'te TV8'in HD yayını,Türksat üzerinden de yayına başladı.

5 Ocak 2015'de Bu Tarz Benim'i Show TV'den transfer ederek yayınlamaya başladı.

Kanalın bünyesinde barındığı; Yetenek Sizsiniz Türkiye, Survivor, O Ses Türkiye, halk tarafından en çok izlenip reyting alan programlar arasında yer almaktadır.