Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kuş bakışı İstanbul - İş-Yaşam Haberleri

        Geçtiğimiz hafta bir kez daha İstanbul’u havadan seyreyleme imkânı buldum. Çırağan Sarayı’nın bahçesinden havalanıp, Boğaz üzerinden geçerek, tarihi yarımada ve Haliç’i bir kuş gibi dolaştık. Kaan Air’e ait 2 pilot, 6 yolcu kapasiteli Agusta Westland (AW) 119 model helikopterimizin pilotları Hüseyin Kösem ve Ali Metin Uzun da üzerinden geçtiğimiz yerler hakkında bilgiler vererek bize rehberlik yaptılar.

        Şansımıza hava hem açıktı, hem de rüzgârlı değildi ve çok güzel bir turun ilk ayağını böylece tamamladık. Sonra helikopterimiz Kaan Air’in Ayazağa’daki merkezine indi. Kaan Air Genel Müdürü Kaptan M. Kemal Süler ve Satış ve Pazarlama Müdürü Tuba Oğuz’dan etraflıca bilgiler aldım. Hem Kaan Air’in faaliyetlerini, hedeflerini, Türkiye’nin heliport sorunlarını dinledim, hem de helikopter turları hakkında daha detaylı olarak bilgilenmiş oldum.

        İstanbul üzerinde helikopter uçuşlarının sık sık kesintiye uğramasının en önemli gerekçesinin, yabancı devlet adamlarının ziyaretleri sebebiyle güvenlikten kaynaklandığı notunu da buraya düşmüş olayım. HT Cumartes'nden Güntay Şimşek'in haberi...

        REKLAM

        Daha önce “İstanbul’u havadan gösteren, tanıtan düzenli helikopter turları niçin yok?” diye sorgulayan bir yazım sebebiyle Genel Müdür Kemal Süler ile uzun bir sohbet ettikten sonra bu uçuşu yapmaya karar verdik. Fakat araya İstanbul’da yapılan çeşitli ülkelerden devlet adamlarının katıldığı zirveler, hava muhalefetleri ve yurtdışı seyahatleri girince biraz gecikti ama neticede Kemal Bey rehberliğinde İstanbul üzerinde güzel bir tur yapmış olduk.

        Karadan bile yeterince gezip göremediğiniz, çoğu tarihi mekân ve sokaklarında dolaşamadığınız, hatta hissedemediğiniz İstanbul’u sizlerin de 15 dakikalık turlarla havadan keşfedebileceğinizi söylesem ne dersiniz?

        HELİKOPTER VAR, AMA HELİPORT YOK!

        Yıllardır özellikle Amerika’da; New York, Miami, Chicago, Las Vegas ve Los Angeles’ta yoğun şekilde gerçekleştirilen helikopter turlarının uygun fiyatlarla çok organize bir şekilde yapılması dikkatimi çekiyordu.

        Dubai ve Singapur’da da benzer turlar yapılıyor. Ama maalesef birçok şirket uçak ve helikopterle denemesine rağmen, İstanbul’da aynı şekilde ve istikrarlı icra edilme şansı olmadı. Fakat epeydir Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, bu turlar hususunda gayret gösteriyor. Belli bir istikrarı da yakalamışlar. Tek başına böyle turlara katılmak isteyip imkânı olmayanlar için de her pazar öğleden sonra yapılan 15 dakikalık paket turlar hazırlamışlar. Ama henüz İstanbul’un altyapısı, heliportlar ve uçuş mevzuatları yeterli değil. Çünkü İstanbul’da şehir merkezinde bu hizmeti verecek, yurtdışında olduğu gibi mini bir terminali, brifing salonu olan heliportlarımız yok.

        Aslında bu iş için tarihi yarımadanın hemen yanı başındaki Kazlıçeşme Miting Alanı’nın biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilirim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a konunun iyi anlatılmasıyla İstanbul bu imkâna kavuşabilir.

        REKLAM

        Helikopterden nereleri görebilirsiniz?

        Avrupa Yakası’nda: Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Vodafone Park, Taksim Meydanı, Çırağan Sarayı, Boğaz Köprüsü, Ortaköy Meydanı ve Camii, Rumeli Hisarı, Bebek Koyu, Levent ve Maslak İş Merkezleri, Türk Telekom Arena Galatasaray Stadı.

        Anadolu Yakası’nda: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Anadolu Hisarı, Hıdiv Kasrı, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi, Boğaz Köprüsü, Üsküdar, Kız Kulesi, Selimiye Kışlası, Haydarpaşa Limanı ve Garı, Fenerbahçe Stadyumu.

        Tarihi Yarımada: Süleymaniye Camii, Beyazıt Kulesi, Kapalıçarşı, Hipodrom, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı.

        Haliç: Galata Köprüsü, Pantokrator Kilisesi, Valens Su Kemeri, Fener Patrikhanesi, Fatih Camii, Metal Kilise (St. Stephen of Bulgars), Eyüp Sultan, Piyer Loti Cafe, Feshane, Surlar, Kariye Müzesi, Miniatürk, Rahmi Koç Müzesi, Eski Galata Köprüsü.

        " 0-3 yaş arası bebek ve çocukların bu uçuşlara katılması tavsiye edilmiyor."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ