Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore liderinden eski sevgilisine tam destek!

        Kuzey Kore liderinin eski sevgilisi olan pop star yıldızı Hyon Song-wol, Amerika ile tansiyonların yükseldiği dönemde iktidar partisine seçildi.Pyongyang, Kim'in kız kardeşi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ndeki en üst kademeye atandığından Hyon'u terfi etti.

        Hyon Song-wol'un Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile sekreteriyken beraber olduğu iddia edildi. Kuzey Kore'nin Spice Girls versiyonu sayılan Moranbong kız müzik grubunun vokaliyken Kim'in kalbini çaldığı söyleniyor.

        Hyon,gruplarının Çin'de vermeyi planladığı bir konserden vazgeçmesi emredildiğinde, Aralık 2012'de manşetlere geri döndü. Pekin yetkilileri, kesinleşmiş şarkıları değiştirmelerini ve sahne şovunda füze fırlatma görüntülerini değiştirmelerini istedi, bunun üzerine Kuzey Koreli grup eşyalarını toplayarak derhal ülkeyi terk etti.

        REKLAM

        İsmini vermek istemeyen bir sığınmacı, romantik iddiaları doğruladı ve Hyon'un Kim'in en güvenilir müttefiklerinden biri olduğunu söyledi. Güney Kore basını, "Hyon muhtemelen emir üzerine hareket ediyordu, ama bariz bir şekilde Çin'in taleplerini reddetmesi Kim Jong Un'un kendisine olan güvenini gösteriyor" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ