Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Las Vegas katliamı sonrasında YouTube yalan haberleri bitirecek - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en popüler video platformu YouTube, Las Vegas’ta gerçekleşen saldırının ardından kullanıcılara önerilen komplo teorileri nedeniyle tepki çekti.

        Platform şimdi bu tarz içeriklerin yayılmasını ve kullanıcılara önerilmesini engellemek için sitede öne çıkarılan videoları belirleyen algoritmasını iyileştirmek için çalışmaya başladı.

        ELEŞTİRİLER SONRASI ÇALIŞMALAR HIZLANDI

        Bir Google şirketi olan YouTube, herhangi bir konuyla alakalı diğer videoları öneren algoritmayı değiştirmek üzere hâlihazırda çalışıyordu. Las Vegas katliamı sonucunda siteye gelen tepkiler, çalışmaların hızlandırılmasına sebep oldu.

        REKLAM

        YouTube, otomatik oynatma özelliğiyle birlikte kullanılan sıradaki video önerisini yapan algoritmayı da güncelliyor. Fakat bu özellik çok yakın tarihte kullanıcılara sunulmayacak.

        58kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin yaralandığı olay sonrasında, YouTube’un konuya dair yanlış bilgiler içeren birçok videoyu öne çıkardığı fark edilmiş ve eleştirilmişti. YouTube konuya dair çalışmalarına öncelik verdiğini belirtse de, algoritamalardaki değişikliklerin ne olacağının detayını vermedi. Yapılacak değişikliklerin YouTube’un haber ile yorum videolarını birbirlerinden ayırabilmesini sağlayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ